Turgut Özal Tıp Merkezi`nde Başhekimlik Görev Değişimi Yapıldı 1662 defa okundu

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimlik görev değişimi yapıldı. İki yıl aralıklarla yapılan Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimlik görev değişimi düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi.

2008-2010 tarihleri arasında Prof. Dr. Kaya Saraç'ın yürüttüğü Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimlik görevi Prof. Dr. Ünsal Özgen'e devredildi.

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimlik odasında gerçekleşen törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik şunları söyledi: "Bugün Turgut Özal Tıp Merkezimizin Başhekimlik görev devir teslim töreni için bir arada bulunuyoruz. Yaklaşık iki yıl birlikte çalıştığım arkadaşım Prof. Dr. Kaya Saraç başarıyla tamamladığı bu güzel görevi şimdi Prof. Dr. Ünsal Özgen arkadaşımıza devrediyor. Prof. Dr. Kaya Saraç ve yardımcı ekibinin birlikte yaptıkları başarılı hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız bu süreç içerisinde çok güzel başarılara imza atmışlardır. Biz bu hastaneyi teslim aldığımız zaman aylık gelirimiz 6 milyon TL iken geçtiğimiz ay bu rakam 9 milyon TL'ye çıkmıştır. Hastanemiz bünyesinde Yanık Tedavi Ünitesi başta olmak üzere İnme Ünitesi, Kemik İliği Nakil Merkezleri açılmış ve diğer alanlarda ilerlemeler kaydedilmiştir. Kurum olarak ilerlemek mecburiyetindeyiz. Kurumumuzu bulunduğu noktadan daha ileriye taşımak için daha büyük bir çaba içerisinde olmamız gerekiyor. Bugün bu bayrağı bir başka arkadaşımıza teslim ediyoruz. Arkadaşımız Prof. Dr. Kaya Saraç'ın Başhekimliği döneminde olduğu gibi Prof. Dr Ünsal Özgen arkadaşımızın Başhekimliği döneminde de hastanemizin performansının arttırılması ve vereceği kaliteli hizmetler konusunda daha iyi gelişmeler sağlanacaktır."

Görev yaptığı dönem içerisinde Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in kendilerine sağladığı desteklerinden dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Prof. Dr. Kaya Saraç, göreve geldiklerinden beri hastanede üçüncü basamak hizmetlerini geliştirmeye yönelik ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi. Şehir merkezindeki diğer sağlık kuruluşları ile ortak çalışmalar konusunda Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in desteğinin çok büyük olduğunu kaydeden Prof. Dr. Saraç, bu girişimlerin kurumsal manada bölgeye hizmetin uyumlu verilmesi açısından çok faydası olduğunu belirtti. Prof. Dr. Kaya Saraç konuşmasının sonunda kendisinden Başhekimlik görevini devralan Prof. Dr. Ünsal Özgen'e ve ekibine başarılar diledi.

Başhekimlik görevini Prof. Dr. Kaya Saraç'tan devralan Prof. Dr. Ünsal Özgen ise konuşmasında, 'Prof. Dr. Kaya Saraç hocamız gibi gönlünü bu kuruma veren tüm çalışma arkadaşlarıma bu bayrağı devralmanın zevkiyle teşekkür ediyorum.' Dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Başhekimlik görevi süresince yapmış olduğu hizmetlerin anısına Prof. Dr. Kaya Saraç'a, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından plaket takdim edildi.
      Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimlik görevini devralan ve aynı zamanda Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Ünsal Özgen'in yardımcılığını, Prof. Dr. Hasan Pakdemir (Kardioloji), Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan (Pediatri), Yrd. Doç. Dr. Dinçer Özgör (Genel Cerrahi AD), Yrd. Doç. Dr. Mehmet Karataş (Tıp Tarihi ve Etik AD) yürüteceklerdir.