EL-MA Heyetinden Üniversitemize Ziyaret 832 defa okundu

İki komşu şehir Elazığ- Malatya arasındaki kültürel ilişkileri geliştirme amacıyla 2006 yılında başlatılan Elazığ- Malatya (EL-MA)Kültürel Buluşmalarının 5. ayağı için ilimizde bulunan çalışma grubu Üniversitemizi ziyaret ettiler.

İlimiz Kültür ve Turizm Müdürü Bahaeddin Karahasanoğlu öncülüğünde Üniversitemize gelen heyet Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Karagöz tarafından Üniversitemiz senato odasında ağırlandı.

Elazığ ve Malatya'nın gönüllü kültür-sanat dostları ve turizmcilerinden oluşan heyet, EL-MA kültür buluşmaları çerçevesinde her iki ilin gönüllü kültür-sanat dostları ile turizmcilerin kültür- sanat ve turizm alanında ortaklaşa yapmak istedikleri projeler ve  çalışmaları aktardı.

Her iki ilin kültür-sanat ve turizm alanında ortaklaşa yapabileceği çok önemli çalışmaların olabileceğini kaydeden Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaeddin Karahasanoğlu, birbirine yakın ve aynı yol güzergâhında bulunan Malatya ve Elazığ illerinin bu tür girişimlerle hem kendi halkının yararı hem de ülke yararına ciddi katkılar sunacağını ifade etti.

İnönü Üniversitesi ile Fırat Üniversitesi arasında bir çok ortak çalışmanın olduğunu belirten Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Karagöz, kültür-sanat ve turizm alanında yapılabilecek her projenin illerimiz açısından önemli getirisi olacağını söyledi.