Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülü Üniversitemizin 765 defa okundu

Sağlık alanında yapılan Sosyal Sorumluluk Projelerini teşvik etmek ve başarılı çalışmaların örnek olmasını sağlamak amacıyla Sağlık Gönüllüleri tarafından her yıl düzenlenen Sağlıkta Sosyal Sorumluluk ödülleri sahiplerini buldu.

Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Projesinin bu yılki teması organ nakliydi. Kişi ve kuruluşların bu konuda yaptığı çalışmaların değerlendirildiği gecede, karaciğer nakli konusundaki başarılı çalışmalarıyla tüm dünyanın dikkatini üzerine çeken İnönü Üniversitesi'ne Sağlıkta Sosyal Sorumluluk ödülü verildi.

Ödülü üniversitemiz adına Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı ve Karaciğer Nakli Birimi Başkanı Prof Dr Sezai Yılmaz birlikte aldılar.

Organ naklinin önemine dikkat çekilen törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik şunları söyledi: "Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibinin üniversitemiz adına göstermiş oldukları başarılarından dolayı bu törende bulunmaktan gurur duyuyorum. Bu arkadaşlarımız haftada beş karaciğer nakli yapabilecek kudrete sahipler. Maddi hiç bir karşılık beklemeden tamamen Anadoluluk ruhu ile yapılan bu başarının sahibi olan arkadaşlarımı kutluyorum."

Malatyalı bir hekim olarak ekibi adına aldığı ödülün çok anlamlı olduğunu belirten İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı ve Karaciğer Nakli Birimi

Başkanı Prof Dr Sezai Yılmaz ise konuşmasında şunları ifade etti: "Ben bu ödülü bize layık gören sağlık gönüllülerine teşekkür ederim. Bu ödülü ekibimiz adına alıyorum. Anadolu'nun ortasında, bağrında çıkardığı cumhurbaşkanları ve kayısısı ile anılan ve mütevazı bir şehir olan Malatya'nın karaciğer nakilleriyle de  anılması beni daha da mutlu etmektedir."

Gecede diğer ödül alan kurum ve kuruluşlarsa Organ Nakli Koordinatörleri Derneği, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri ve Genel Müdürlüğü, Türk Böbrek Vakfı ve CNN TÜRK oldu.