Üniversitemizde ‘Felsefe İslam ve Tasavvuf` Konferansı Düzenlendi 1216 defa okundu

Felsefe alanında birçok yayını bulunan ve bazı eserleri ders kitabı olarak okutulan Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arslan 'Felsefe İslam ve Tasavvuf' konulu bir konferans vermek üzere üniversitemizdeydi.

İnönü Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Salonunda düzenlenen konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, rektör yardımcımız, fakülte dekanlarımız, öğretim üyelerimiz ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İnönü Üniversitesi'nde Felsefe Bölümünün açılacak olmasının önemli bir gelişme olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Arslan, vereceği konferansın Felsefe Bölümünün açılış dersi olarak telakki edilmesini isteyip,  bundan büyük mutluluk duyacağını belirterek konuşmasına başladı.

Genel olarak antik yunan felsefe geleneği, Hıristiyan felsefe geleneği ve İslam dünyasındaki felsefe geleneği üçgeninde Dünya'ya bakış, tanrı, doğa, toplum ve insan arasındaki, ilişkiler ile evrene farklı bakış modelini anlatan Prof. Dr. Ahmet Arslan, ortaçağ İslam kültüründe felsefi özelliği olan kelam hareketi, yunan tarzında felsefe hareketi, tasavvuf hareketi konuları üzerinde durdu.
           Son olarak İslam dünyasındaki felsefe hareketleri içerisinde tasavvuf konusuna değinen Prof. Dr. Ahmet Arslan,  'Tasavvuf ne bir din ne de bir felsefedir. Dinin özel bir anlama ve yaşama tarzıdır. Mistik bir felsefedir. Bu nedenle uzun bir süre yaşamıştır. İman ve akıl zıtlığını aşk teorisiyle aşmaya çalışmıştır.' Şeklinde konuştu.