BESYO Hizmet Binasının Temeli Atıldı 935 defa okundu

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) hizmet binasının yapımına başlandı.

İki kapalı spor salonu, açık ve kapalı yarı olimpik yüzme havuzu,  futbol sahası, basketbol, voleybol, bilardo salonu ve tenis kortları ile her türlü sportif etkinliğin yapılabileceği güçlü bir altyapıya sahip olan İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu için yapılacak olan hizmet binası inşaatına başlandı.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu hizmet binasının temelinin atıldığı bir tören düzenlendi.

Düzenlenen törende ilk konuşmayı BESYO Müdürü Doç. Dr. Cengiz Aslan yaptı. Yüksekokulumuz açısından tarihi bir noktada olduğunu düşündüğünü söyleyen Doç. Dr. Aslan, 'Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzun açılarak eğitime başlaması ve eğitimini daha rahat bir ortamda sürdürebilmesi açısından yapılacak olan binamız ile birlikte akademik manada üniversitemizin, yüksekokulumuzun önünü açacak ve aktif hizmet anlayışına uygun olarak verilecek olan hizmeti de arttıracaktır.' Şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan çok eski olan çevre Üniversitelerin Spor Yüksekokullarına bakıldığında, geçen dönemde onlara yapılan başvuruların İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun 3/1'i kadar olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik şöyle konuştu: "İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda örgün eğitimin yanında ikinci öğretim ve engellilerimiz için spor ve egzersiz programı da başladı. Bunların yanı sıra oluşturacağımız daha farklı ve ciddi yatırımlarımızla birlikte hedefimiz ise buranın Spor Bilimleri Fakültesi olmasıdır.

22 aya yakın olan bir süre içerisinde üniversitemizde yaptığımız kapalı alan miktarı 41.350 m2 dir. Bu yıl temelini attığımız ve önümüzdeki yıl bitireceğimiz hizmet tesislerimizin m2 miktarı da  bu rakama yakın olacaktır. Darende, Hekimhan ve Akçadağ ilçelerimizde yapılacak olan Meslek Yüksekokulu binalarını da dâhil ettiğimizde bu miktar 120.000 m2 alana tekabül edecektir. Üniversitemizin 33 yıl içerisinde sahip olduğu toplam kapalı alan miktarı 412.000 m2 dir. Yani 3,5 yıl içerisinde yapılan miktar geçmiş dönemde yapılan toplam miktarın yaklaşık % 30'nu oluşturuyor.
      Üniversitelerin oluşturulan binalarla sınırlı olmadığını da belirtmek istiyorum. Bu binaların içerisinde araştırıcı, geliştirici, bilim ve teknoloji üreten bir konumda ilerleme kaydetmediğiniz sürece bu binaların hiçbir anlam ifade etmeyeceğini belirtmek istiyorum. Bu binaların içerisini bilgi donanımıyla bölgenin, ülkenin kalkınmasına katkıda bulunacak beyinlerle doldurmanız en büyük isteğimdir.

Kurumların üzerinde tamamen bağımsız ve özerk olan asli amacı bilim ve teknoloji üreten toplumun problemlerine çözüm üreten bir kurumuz. Üniversiteler bilim adamlarının, ülkesine hizmet etmek isteyen insanların yeridir. Cumhuriyetin kazanımlarına, ülkemizin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmak bizim görevimizdir. Ama asıl görevimiz üniversiteleri, ülkenin asli ihtiyacı olan bilim ve teknoloji üreten kurumları haline getirmektir.

Yapılan konuşmaların ardından Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile kardeş olan Özal Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından sunulan halk oyunları gösterisi izlendi.

Halk oyunları gösterisinden sonra 4.500 m2 alanı ile 3 blok şeklinde 3 kattan oluşacak olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu hizmet binasının temeli atıldı.