Düzenlenen Törenle Hayriye Başdemir İlköğretim Okulu'nun Temeli Atıldı 1148 defa okundu

İnönü Üniversitesi Kampusuna 8 derslikten oluşan ilköğretim okulu binasının yapımına başlandı.

Malatyalı işadamı Mustafa Başdemir tarafından annesi Hayriye Başdemir adına yaptırılan ilköğretim okulunun temeli düzenlenen bir törenle atıldı.

İşadamı Mustafa Başdemir'in yapımını üstlendiği ve Malatya Valiliği ile İnönü Üniversitesi'nin de katkı sunduğu "Hayriye Başdemir İlköğretim Okulu"  binasının temel atma törenine Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, iş adamı Mustafa Başdemir ve bir çok davetli katıldı.

Saygı duruşu İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı Hayriye Başdemir İlköğretim Okulu'nun yapımını üstlenen Malatyalı iş adamı Mustafa Başdemir yaptı. Başdemir konuşmasında şunları söyledi: "Bugün burada gerçekten çok mukaddes bildiğim bir ilim yuvasının temel atma töreni için bir aradayız. Allah bana ve kardeşime önce babamızın sonrada sevgili annemizin adına birer okul yapmayı nasip etti. Allah herkese nasip etsin. Bu açıdan çok mutlu ve aynı zamanda duyguluyum. Eğitim düzeyi düşük olan toplumlar asla aydınlığa ulaşamazlar. Ben ve kardeşim okula başlarken çok güç şartlarla karşılaştığımı biliyorum. Sonuçta aldığımız eğim sayesinde bugün daha iyi yerlere geldiğimizi söylemek istiyorum. İlimizde eğitim adına daha nice okulların yapımı için, hem öncü olacağımı hem de katkı sunmaya devam edeceğimi belirterek yaptıracağımız okulun hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Devlet ve millet kaynaşması sağlandığı takdirde bir çok projenin başarılacağını belirterek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ise şunları söyledi: "Bu toplumda devlet ve millet kaynaşması gerçekleştiğinde, devletin kurumlarını temsil eden yetkililerin toplumla doku uyuşmazlığı olmadığı müddetçe bu milletin çok şeylere kadir  olduğunun ispatını yaşıyoruz. Bugün değerli iş adamımız Mustafa Başdemir ve kardeşi Adnan Başdemir'in katkısıyla yaptırılacak olan ilköğretim okulu beraberinde, Malatya Girişim Grubunun yaptıracağı İlahiyat Fakültesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi'nde kalan hasta yakınlarına yönelik Malatya Belediyesi ile MİAD'ın ortaklaşa yaptıracağı 108 yatak kapasiteli bir otelin yapımının önünü açmıştır. Bu ivme, bu hareket Darendeli iş adamlarımızın ağustos ayı içerisinde Darende'ye yaptıracakları bir Meslek Yüksek Okuluna zemin hazırlamış, İstanbul Şişli eski belediye başkanlarından hemşerimiz Mehmet Sungur bey ise Hekimhan'da bir Meslek Yüksek Okulu binası yapmayı taahhüt etmiştir. Akçadağlı ve Kaleli iş adamlarımızda birer Meslek Yüksek Okulu yapmak için ciddi girişimlerde bulunuyorlar.

Bugüne kadar hep bir Kayseri modelinden bahsediliyordu. Sevgili hemşerilerimiz ise yeni bir model başlattılar. Buna da Malatya modeli diyeceğiz. İnşallah önümüzdeki günlerde İnönü Üniversitesi bir taraftan devletten aldığı destekle diğer taraftan milletten aldığı destekle memleketine ve ülkesine hizmet etmede daha ileri adımlar atacaktır.

İnönü Üniversitesi'nde 33 yılda 7 fakülte hizmete açılmıştı. Biz, 3 yılda 7 fakülte hedefi koyduk. Bunun 5'ini kurduk önümüzdeki yıllarda iki fakülte daha kuracağız. 33 yılda alınan mesafeyi biz yoğun çalışmalarımızla 3 yılda almayı hedefliyoruz. Milletimizle birlikte ülkemize daha nice eserler kazandırmak için gayretimizin devam edeceğini belirtir, bu duygularla hepinize teşekkür ediyorum."

Törende son konuşmayı ise Malatya Valisi Doç  Dr. Ulvi Saran Yaptı. Vali Doç Dr. Saran, 'Malatyalılar toplumlarına güvendikleri takdirde bir devlet ve millet kaynaşmasının nasıl sonuçlandığını gösterdiler. Bugün özellikle memleketine vefa duygusunu yerine getirmek üzere Malatya insanının göstereceği büyük başarı örneğinin nasıl sonuçlar getireceğini yapılan açıklamalardan sonra daha iyi anlamış bulunuyoruz. Bu duygularla yapılacak olan okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum.' şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından iş adamı Mustafa Başdemir tarafından annesi Hayriye Başdemir adına yaptırılan Hayriye Başdemir İlköğretim Okulu'nun temeli atıldı.

Fiziki ve teknik altyapı açıdan yetersiz olan, prefabrik yapı ve 8 derslikten oluşan mevcut kampus ilköğretim okulunda 150 öğrenci eğitim görüyor. M.E.B. tip projelerine göre yapılacak olan yeni binanın yapımının tamamlanmasıyla öğrenciler daha modern bir binada eğitimini sürdürecekler. Bununla birlikte büyük bir eksiklik olarak görülen kampus ilköğretim okulu binası açığı da kapatılmış olacak.

Temeli atılan "Hayriye Başdemir İlköğretim Okulu" binasının önümüzdeki eğitim-öğretim yılında hizmete girmesi bekleniyor.