22 Üniversitenin Katıldığı Bilimsel Proje Hazırlama Çalıştayı Başladı 686 defa okundu

21-22 Mayıs 2010 tarihlerinde İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan ve 22 üniversiteyi kapsayan "Bilimsel Proje Hazırlama Çalıştayı (Fen, Mühendislik ve Sağlık Bilimleri Alanlarında) "  başladı.

Farklı üniversitelerden öğretim üyelerinin bir araya gelerek, yeni fikirler ortaya çıkarmaları ve ortak projeler sunmalarının yanı sıra proje kültürünün yaygınlaştırılmasının hedeflendiği Bilimsel Proje Hazırlama Çalıştayı açılış programında bir konuşma yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, proje hazırlamanın özel bir gayret gerektiren bir iş olduğunu belirti. İlk proje ne kadar iyi olursa sonrasında yapılacak çalışmaların daha iyi olacağını belirten Rektör Prof. Dr. Çelik özellikle uluslararası nitelikte hazırlanabilecek projeler için daha kolay destek alınabileceğinin altını çizdi. Disiplinlerarası projeler açısından kolektif çalışma konusunda sağlanabilecek başarının önemine de vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, 'ferdi çalışmalarda önemli olabiliriz ancak grup çalışmalarına son derece önem vermeliyiz.' Şeklinde konuştu.

Rekabetin arttığı günümüz dünyasında yeni fikirlerin projelendirilme bilincinin önem taşıdığını, bu bilinci oluşturmak amacıyla Fen, Sağlık, Mühendislik ve Mimarlık Bilimleri alanlarında bilimsel proje hazırlama çalıştayı düzenlediklerini belirten Bilimsel Proje Hazırlama Çalıştayı Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir ise konuşmasında şunları söyledi: "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki 22 üniversiteden öğretim üyeleri bir araya gelerek, yeni ortak fikirler ortaya çıkaracaklardır. Proje yazacak olanlar için yol haritası niteliğindeki her aşamanın ele alınarak ve bilgilerin paylaşılarak daha çok başarıların sağlanabilmesi hedeflenmektedir. Böylece farklı üniversitelerden değişik uzmanlık alanları bulunan öğretim üyelerinin karşılıklı bilgi alışverişine imkân sunulmuş ve yeni ortak projeler oluşturulması hedeflenen grup çalışmaları sağlanmış olacaktır."

Yapılan konuşmaların ardından çalıştay programına geçildi. İki gün sürecek olan Bilimsel Proje Hazırlama Çalıştayı, proje sunumları ve gurup çalışmaları şeklinde tamamlanacak.