Hayriye Başdemir İlköğretim Okulu`nun Temel Atma Töreni Yarın 976 defa okundu

İnönü Üniversitesi Kampusuna 8 derslikten oluşan ilköğretim okulu binasının yapımına başlanıyor.

Malatyalı işadamı Mustafa Başdemir tarafından annesi Hayriye Başdemir adına yaptırılan ilköğretim okulunun temeli yarın atılacak.

İşadamı Mustafa Başdemir'in yapımını üstlendiği ve Malatya Valiliği ile İnönü Üniversitesi'nin de katkı sunacağı  "Hayriye Başdemir İlköğretim Okulu"  binasının temeli yarın düzenlenecek olan bir törenle atılacak.

Fiziki ve teknik altyapı açıdan yetersiz olan, prefabrik yapı ve 8 derslikten oluşan mevcut kampus ilköğretim okulunda 150 öğrenci eğitim görüyor.

M.E.B. tip projelerine göre yapılacak olan yeni binanın yapımının tamamlanmasıyla öğrenciler daha modern bir binada eğitimini sürdürecekler. Bununla birlikte büyük bir eksiklik olarak görülen kampus ilköğretim okulu binası açığı da kapatılmış olacak.

22 Mayıs Cumartesi günü saat 10:00'da düzenlenecek olan temel atma töreni ile yapımına başlanacak olan  "Hayriye Başdemir İlköğretim Okulu" binasının önümüzdeki eğitim-öğretim yılında hizmete girmesi bekleniyor.