MİAD Sevgi Evleri Çocukları 'Sardunya Defilesi' ile Göz Doldurdu 1065 defa okundu

İnönü Üniversitesi Yakınca MYO Tekstil Bölümü ve MİAD Sevgi Evleri çocuklarının işbirliği ile düzenlenen 5. geleneksel yıl sonu etkinliği 'Sardunya' defilesi gerçekleşti.

Defileye geçmeden önce yapılan etkinlikle ilgili bilgiler içeren bir konuşma yapan Yakınca MYO Tekstil Bölüm Başkanı  Öğretim Görevlisi İsmet Toröz , ülkenin ana sorunu olan kalifiye eleman ihtiyacını göz önünde bulundurarak Yakınca MYO Tekstil Bölümü olarak  bunu karşılayabilme adına bir çok proje gerçekleştirdiklerini  söyledi.

MİAD sevgi Evleri Müdürü Alim Yavuz ise konuşmasında şunları söyledi: "Adı gibi güzel olan bu defile, çocuklarımıza sadece kıyafet dikmek değil, onların minik dimağlarında birer anı olmak ufkuyla yola çıkan Yakınca MYO'nun başta değerli hocaları başta olmak üzere çalışkan genç öğrencilerinin özverili çabalarıyla ortaya çıkmıştır. Kendilerine çok teşekkür ediyorum."

Yapılan konuşmaların ardından defileye geçildi. Yakınca MYO Tekstil Bölümü öğrencileri tarafından tasarlanıp hazırlanan kıyafetlerin sergilendiği defilenin mankenliğini MİAD Sevgi Evleri'nde kalan çocukların yapması etkinliğe farklı bir anlam kazandırdı.

Giydikleri kıyafetler ve mankenliğin verdiği heyecanla izleyenlere eğlenceli bir program sunmalarının verdiği keyifle podyuma çıkan çocuklar sevimli tavırları ile göz doldururken, Yakınca MYO Tekstil Bölümü öğrencilerin oynadıkları kolbastı oyunu ve defile için hazırlamış oldukları kıyafetlerin izleyenler tarafından tam not aldı.