Malatyalı Fahri Kayahan Vefatının 41. Yılında Düzenlenen Törenle Anıldı 1148 defa okundu

Malatya'nın yetiştirdiği ünlü bestekâr ve ses sanatçısı Fahri Kayahan'ın vefatının 41. Yıldönümü anısına anma töreni düzenlendi.

Malatya Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve Malatya Musiki Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen törene Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran,  Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ve birçok davetli katıldı.

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuarı Konser Salonunda düzenlenen programda kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu şunları söyledi: "Malatya Belediyesi olarak kültürel programlarımızı planlarken bu toprakların bağrından çıkmış ünlü devlet, bilim ve sanat adamlarını unutmuyoruz. Onları anmak ve yeni nesle tanıtmak adına programlar düzenliyoruz. Bilindiği gibi Malatyalı Fahri Kayahan gerek besteleriyle, gerekse ünlü tamburu ve özgün yorumu ile bir döneme damgasını vurmuş önemli bir sanatkârımızdır."

Belediye başkan Vekili Ertan Mumcu'nun konuşmasından sonra İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Araştırma Görevlisi Ali Ayhan tarafından Malatyalı Fahri Kayahan'ın hayatını konu alan bir konuşma yapıldı. Araştırma Görevlisi Ali Ayhan hazırlamış olduğu sunu eşliğinde gerçekleştirdiği konuşmasında Sanatçı Fahri Kayahan'ın yaşadığı anekdotlara yer verdi.
       Yapılan sununun ardından Malatya Musiki Cemiyeti tarafından Sanatçı Fahri Kayahan'a ait eserler seslendirildi.