Tunceli Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencilerini İnönü Üniversitesi`ne Gönderecek 1136 defa okundu

İnönü Üniversitesi ve Tunceli Üniversitesi arasında ortak lisansüstü programların açılması konusunda yapılan ön görüşmeler düzenlenecek olan protokolle iki üniversite arasında işbirliği sağlayacak.

Bu çerçevede Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürleri ile birlikte üniversitemiz rektörlüğünü ziyaret ettiler.

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ ve beraberindeki heyet Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlhan İçen, Prof. Dr. İsmail Özdemir, Fen, Sosyal ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlerimiz tarafından karşılandı.

Ziyaret programı kapsamında İnönü Üniversitesi ve Tunceli Üniversitesi  işbirliği ile Fen ve Sosyal Bilimler Enstitülerinde lisans üstü programların açılmasına ilişkin ortak çalışmaların yapılarak gerekli altyapının oluşması konusunda   ön görüşmeler yapıldı.

Tunceli'deki  yüksek lisans öğrencilerine sunulması gereken programların bir kısmı Tunceli Üniversitesi'nde,  mevcut olmayan programların ise İnönü Üniversitesi'nde verilmesi planlanıyor.

İki üniversite arasında sağlanacak olan işbirliği sonrasında düzenlenecek olan bir protokolle 2010-2011 güz yarı yılı öğretim döneminde Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüleri için belirlenen  programlara öğrenci alımı yapılacak.