TÖTM Yanık Tedavi Ünitesi`ni Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ Açtı 979 defa okundu

Türkiye'nin ve bölgemizin en önemli sağlık merkezlerinden birisi olan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde oluşturulan Yanık Ünitesi hizmete açıldı.

Turgut Özal Tıp Merkezi Yanık Tedavi Ünitesinin açılış törenine  Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ, Vali Doç Dr. Ulvi Saran, Malatya Milletvekilleri, Rektörümüz Prof.  Dr. Cemil Çelik başta olmak üzere bir çok idari ve mülki amir katıldı.

Turgut Özal Tıp Merkezi Yanık Tedavi Ünitesinin açılış töreni için üniversitemize gelen Sağlık Bakanımız Prof.  Dr. Recep Akdağ ve beraberindeki heyet açılış töreni öncesi  üniversitemiz Rektörü Prof.  Dr. Cemil Çelik tarafından rektörlük binasında ağırlandı.

İnönü Üniversitesi'ndeki gelişmelerle ilgili kısa bir bilgilendirme konuşması yapan Rektörümüz Prof.  Dr. Cemil Çelik daha sonra Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki çalışmalarla ilgili brifing sunmak  üzere sözü Başhekim Yardımcısı Yard. Doç Dr. Mehmet Aslana verdi.

Sunulan brifingin ardından Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ ve beraberindeki heyet Yanık Tedavi Ünitesi'nin açılışını yapmak üzere Turgut Özal Tıp Merkezi'ne geçti.

Yanık Tedavi Ünitesi açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ şunları söyledi: "Turgut Özal Tıp Merkezinde insanın göğsünü kabartan hizmetler yapılıyor. Bölgenin sağlık ihtiyacını karşılayan bu merkezde organ naklinden tutunda açılışını yaptığımız Yanık Tedavi Ünitesi gibi üçüncül hizmetlerin verilmesi  çok önemsenmesi gereken önemli bir konudur. İnanın bırakın ülkemizi Avrupa'nın bile en gelişmiş şehirlerinde dahi verilemeyen sağlık hizmeti bu şehirde veriliyor. Belki tamamlanması gereken  ufak tefek bazı alanlar vardır. Bunlarında tamamlanabilmesi için gerekli tüm desteğin tarafımızca verileceğini ifade etmek istiyorum. Başta Rektörümüz Prof.  Dr. Cemil Çelik olmak üzere  bütün çalışanlarını tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum."

Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ'ın konuşmasından sonra açılış kurdelesi kesilerek hizmete sunulan Turgut Özal Tıp Merkezi Yanık Tedavi Ünitesi gezildi.

Yanık Tedavi Ünitesi açılış töreni sona erdikten sonra Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ ve beraberindeki heyet Turgut Özal Müzesi'ni gezdi. Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ Turgut Özal Müzesi'nin, Turgut Özal Tıp Merkezi'nin içerisinde kurulmasının çok anlamlı olduğunu söyledi.
         Turgut Özal Müzesi ziyareti sonrası Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ üniversitemizden ayrıldı.