İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali Sona Erdi 891 defa okundu

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle İnönü Üniversitesi tarafından dördüncü kez gerçekleştirilen İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali sona erdi.

İspanya'dan Lucas FIGUERUA'nın yönettiği "Çünkü Bazı Şeyler Var Ki Hiç Unutulmaz" isimli film ile başlayan ve festivalde yarışmalı bölümlerin yanı sıra, dünya sinemasından kısa film örnekleri, atölye çalışmaları, oturumlar ve yönetmenlerle söyleşiler yer aldı.

8 belgesel ve 12 kurmaca filmin yarıştığı festivalin jüri üyeleri arasında yönetmen Işıl ÖZGENTÜRK, oyuncular Yeşim Ceren BOZOĞLU ve Rıza SÖNMEZ, akademisyen Nilay ULUSOY ve sinema yazarı Fırat SAYICI bulundu.

Işıl ÖZGENTÜRK, Nilay ULUSOY, Rıza SÖNMEZ, Yeşim Ceren BOZOĞLU ve Fırat SAYICI'nın katıldığı "2000'li Yıllarda Türk Sineması" başlıklı  söyleşinin gerçekleştiği festival kapsamında  oyuncu Yeşim Ceren BOZOĞLU, "Oyunculuk Atölyesi" ile İnönü Üniversitesi öğrencilerini buluşturdu. Festivalin son gününde düzenlenen bir söyleşiye katılan oyuncu Ayla ALGAN ise tiyatro ve sinema sanatıyla ilgili tecrübelerini sinemaseverlerle paylaştı.

Oyuncu Ayla ALGAN'ın söyleşisi sonrası jüri üyeleri tarafından ödüle layık görülen filmler açıklandı.

İnönü Üniversitesi  Kısa Film Festivalinde belgesel dalında Okan AYDIN'ın yönettiği "Galla Bazarı" ile Cahit ÇEÇEN'in yönettiği "Kahpe Devran" filmleri ödüle layık görülürken, kurmaca dalında ise Ömer SİNİR'in yönettiği "38 Derece" ile Kerem ALTIN'ın yönettiği "Vardiya" filmleri ödüle layık görüldüler.

Ödülü hak eden kısa film yönetmenlerine ödüllerini jüri üyeleri verirken, jüri üyelerine ise festivale sundukları katkılarından dolayı Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Süheyla Ünal tarafından  plaket verildi.