TNSA-2008`in Sonuçları ve Zaman İçerisindeki Değişim 924 defa okundu

Üreme sağlığı alanında ülkemizin önemli isimlerinden birisi olan Hacettepe Nüfus Etütleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sabahat Tezcan bir konferans vermek üzere üniversitemizdeydi.
        Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezimizdeki konferansa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Süheyla Ünal'ın yanı sıra öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

"TNSA-2008'in Sonuçları ve Zaman İçerisindeki Değişim" başlıklı sunumuna Hacettepe Nüfus Etütleri Enstitüsü'nün tarihçesini ve enstitüde yapılan çalışmaları anlatarak başlayan Prof. Dr. Tezcan, enstitüleri tarafından 1968 yılından bu yana düzenli olarak yapılan Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırmaları'nın 2008 verilerini paylaştı. Türkiye çapında 10,525 hanede 40,054 hane halkı üyesi hakkında bilgi toplanarak yapılan çalışmadan çıkan sonuçları üreme sağlığı temelinde değerlendiren Prof. Dr. Tezcan önemli bilgiler verdi.