"İnönü Üniversitesi Kariyer Günleri 2010" Başladı 997 defa okundu

Üniversitemiz öğrencilerini kamu ve özel sektörde faaliyet gösteren şirketlerin yöneticileriyle bir araya getirerek öğrencilerimizin iş dünyasını ve sektörleri daha iyi tanımalarını sağlamak adına düzenlenen İnönü Üniversitesi Kariyer Günleri 2010 etkinliği, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezimizde gerçekleştirilen açılış programıyla başladı.

Kariyer Günleri etkinliğinin ilk sunumunu " Nasıl Yaşamalı" başlıklı konferansıyla Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Süheyla Ünal yaptı.

Kariyerinin başında olan öğrencilere seslenen Prof. Dr. Ünal, bireylerin, insana ait değerlerden yola çıkarak kendilerine bir yaşam yolu belirlemeleri gerektiğini aktardı. Doğru bir kariyer planlamasının kişilerin mutluluğuyla doğru orantılı olduğunu, mutluluğa giden yolun ise bilme ve sevme kapasitelerinden ayrı düşünülemeyeceğini belirten Prof. Dr. Ünal, mutluluğun yanı sıra kişisel gelişim için gerekli temel şartları da etkileyeceği slâytlar eşliğinde aktardı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Süheyla Ünal'ın konferansının ardından yemek arası verilen etkinliğin öğleden sonraki programında ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Recep Güneş'in başkanlığını yaptığı konuşmacı olarak İstanbul Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB ) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Malatyalı İşadamları Derneği ( MİAD) Başkanı Yunus Akdaş, Mis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Demirbağ ve işkadını Göknur Atalay'ın katıldığı bir panel düzenlendi. Kendi alanlarında üst noktalara gelen, başarılı işadamlarının kariyer ve kariyer planlamasına dair açıklamalarını öğrencilerimiz can kulağıyla dinledi.

Malatya TSO Genç Girişimciler Kurulu, İŞKUR, KOSGEB, TSE, MİMSAN, GAP Tekstil, MİMSAN, CMC, Türk Telekom, Avea, Türksel, Vodafone, Yapı Kredi Bankası, Elit Sağlık Hizmetleri Grubu ve Malatya Kadın Girişimciler Derneği Turgut Özal Kongre ve  Kültür Merkezinde bilgilendirme stantları açarak  etkinliğe destek sundular.

İnönü Üniversitesi Kariyer Günleri 2010 etkinliği çeşitli etkinliklerle 07 Mayıs 2010  Cuma gününe kadar devam edecek.