Azerbaycan Bakü Üniversitesi Karaciğer Nakli Programı İçin Üniversitemizden Destek İstedi 1224 defa okundu

Azerbaycan Bakü Üniversitesi Gümrük Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Gulam Rustemov, Gümrük Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuru Bayranov veTurgut Özal Tıp Merkezi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'i ziyaret ettiler.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in makam odasında gerçekleşen ziyarette, Azerbaycan Bakü Gümrük Hastanesi'nde karaciğer nakli programının başlatılması için İnönü Üniversitesi ile işbirliği sağlanması konusunda ön görüşmeler yapıldı.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nin sağlık alanındaki gelişmelerini yakından takip ettiklerini belirten Azerbaycanlı cerrahlar kendi hekimlerinin, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nden  bir çok alanda faydalanabilmelerini sağlamak için Rektör Prof.  Dr. Cemil Çelik ile görüşme yaptıkları ifade ettiler.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ise Azerbaycan Bakü Gümrük Hastanesi ile işbirliği yapılmasının kendilerini son derece memnun edeceğini belirterek, yapılan görüşmelerin her iki kurum için olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını söyledi.

Ön görüşmeleri gerçekleşen işbirliği çalışmaları sonuçlandığı takdirde Azerbaycan Bakü Gümrük Hastanesinden Turgut Özal Tıp Merkezi'ne eğitim amaçlı asistan gönderilecek. Ayrıca Bakü Gümrük Hastanesi'nde karaciğer nakli gerçekleştirilebilmesi için üniversitemizden destek alınacak.