Çin ve Azerbaycan`dan Gelen Kardiyologlar TÖTM`e Hayran Kaldılar 1348 defa okundu

Türk Kardiyoloji Derneği (TKD)tarafından bu yıl 17.'si gerçekleştirilen Ulusal Uygulamalı Girişimsel Kardiyoloji Kongresi ve Aritmi 2010 Toplantısı'nın açılış toplantısı WoW Kongre Merkezi'nde düzenlendi.

Toplantıya TKD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Çetin Erol, TKD Yönetim Kurulu Gelecek Başkanı Prof. Dr. Oktay Ergene, TKD Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Tokgözoğlu, TKD Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Prof. Dr. Ömer Kozan, TKD Girişimsel Kardiyoloji Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir ve TKD Aritmi Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Sedat Köse katıldı.

Bir çok alanda olduğu gibi kardiyolojideki başarılı uygulamaları ile bilinen  Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji biriminde gerçekleştirilen, kalp deliklerinin şemsiye yöntemiyle kapatılması uygulaması canlı yayın yöntemiyle kongreye aktarıldı.

Yapılan çalışmalar ile ilgili olarak bir basın açıklaması yapan TKD Girişimsel Kardiyoloji Çalışma Grubu Başkanı ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, toplantıya bu yıl binin üzerinde bir katılım olduğunu vurgulayarak, "Bunlardan 50'si kendi alanlarında dünyanın en iyi doktorları. Bu yıl 4 yerden canlı yayın yapacağız. Bunlardan bir tanesi Milano'da, 2'si İstanbul, bir tanesi de Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Malatya Üniversitesi'ni seçmemizde Turgut Özal'ın 17. ölüm yıldönümü olması önemli bir etken oldu. Uygulamalarda bir Türk hekim ve bir yabancı hekim görev alacak. Turgut Özal Tıp Merkezimizde Çin ve Azerbaycan'dan gelen meslektaşlarımız görev yapıyor. Burada Türklerle yabancıların kabiliyetini karlılaştırmış olacağız. Bu toplantılar bilimsel içeriği yüksek toplantılar oluyor. Seçkin doktorların katılımıyla birlikte dört gün sürecek ve sürekli olarak canlı yayınlar yapılacak" şeklinde konuştu.
        Azerbaycan Bakü Kardiyoloji Derneği İnvazif Kardiyoloji Çalışma Gurubu  Başkanı Prof. Dr. Cavit Hemişeyev ve Çin'den gelen Kardiyolog Guosheng Fu ise Turgut Özal Tıp Merkezinden çok etkilendiklerini belirterek, modern ve güçlü teknik alt yapısı olan böylesine devasa bir merkezin Malatya'da olmasının büyük bir şans olduğunu vurguladı.