TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik`i Ziyaret Etti 760 defa okundu

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile Malatya İl Genç Girişimciler Kurulu'nun organize ettiği girişimcilik konulu bir konferans vermek üzere üniversitemizdeydi.
            Konferanstan önce MİAD Başkanı Yunus Akdaş ve beraberindeki heyet ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'e, Rektörlük makamında nezaket ziyaretinde bulunan Ali Sabancı karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.
            Samimi bir havada geçen görüşmede Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Ali Sabancı ve beraberindeki heyete üniversitemizin son dönemde ortaya koyduğu çalışmaları aktarırken özel sektör mantığıyla hareket ederek İnönü Üniversitesi'ni bilimsel ve kültürel alanda ileriye taşımaya çalıştıklarını dile getirdi. Son dönemde açılan Engelli Çocuklar ve Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezleriyle disiplinlerarası bilimsel çalışmalara imza atarak toplumun ihtiyacı olan boşlukları doldurdukları gibi Türkiye'nin geleceğine de yatırım yaptıklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Çelik, Türkiye'de ilk defa İnönü Üniversitesi tarafından ortaya konulan Çocuk Üniversitesi projesinin de bu anlamda yapılan en önemli çalışmalardan birisi olduğunu vurguladı. Sadece Türkiye'de değil komşu ülkelerde de önemli bir açığı kapatan Akaryakıt/Petrol Analiz Laboratuarının yoğun çalışmalar sonucu açıldığını belirten Prof. Dr. Çelik, tıpkı bu Laboratuar gibi Malatya Meslek Yüksekokulunun da sanayi çevreleriyle işbirliği içerisinde üretim yaptığını kaydetti.
          Üniversitemizin ortaya koyduğu çalışmalarla aynı doğrultuda projelere imza attıklarını belirten Ali Sabancı ise TOBB Genç Girişimciler Kurulu olarak Türkiye'nin dört bir yanında girişimcilik hareketi başlattıklarını belirterek bu anlamda uygulamaya koydukları projelerde İnönü Üniversitesi'nin bilimsel desteğini arzuladıklarını ifade etti.