Konservatuar ve Güzel Sanatlar Fakültesi Konser Salonu Açıldı 1205 defa okundu

İnönü Üniversitesi'nin ikinci büyük konser salonu niteliğinde olan Konservatuar ve Güzel Sanatlar Fakültesi Konser Salonu düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Konservatuar ve Güzel Sanatlar Fakültesi Konser Salonu 300 kişilik kapasitesi ve sanatsal çalışmaların rahatça sergilenebileceği sahnesi, teknik ve modern fiziki alt yapısıyla, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nden sonra ikinci büyük salon niteliğini taşıyor.

Konservatuar ve Güzel Sanatlar Fakültesi Konser Salonu'nun açılış törenine Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Barosu Başkanı Av. Selahattin Sarıoğlu, Polis Okulu Müdürü İbrahim Azcan, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri ile öğrencilerin katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Kadir Karkın,  hem eğitim hem de sanatsal aktivitelerin icrası anlamında gerçekleştirilecek çalışmaların rahatlıkla yapılabileceği böylesine muhteşem bir salona kavuşmuş olmanın mutluluğu içerisinde olduğunu belirtti. Prof. Karkın, halkımıza nitelikli sanatı götürecek elemanlar yetiştirmek adına çaba harcayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın şeklinde konuştu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan bu güzel salonumuzun açılışına ilk etkinlik olarak uluslararası bir müzik topluluğunun konseriyle başlıyoruz. Tabii yerel müziğimizi unutturmayacağız ama müziğin, sanatın, bir tarafı yerel öbür tarafı evrenseldir. İşte bunun kanıtı olarak yeni açtığımız konservatuar salonumuzda A.B.D'den gelen bir grup eserlerini icra edecek. Bu salonun uluslararası bir konserle açılmış olması da ayrıca bizleri mutlu ediyor."

İnönü Üniversitesi'nin her geçen gün yeni gelişmelere imza attığını belirten Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, "Bilimsel çalışmaların yanı sıra sosyal ve kültürel aktiviteler açısından gelişimini her geçen gün daha ileriye götürmesi hepimiz mutlu etmektedir. Sanat evrensel bir dile sahiptir. İnönü Üniversitesi bu evrensellik içerisinde gerçekleştireceği sanatsal etkinliklerle kendisini gerek ulusal gerekse uluslar arası gündeme taşıyacaktır. Açılışını gerçekleştirdiğimiz konser salonumuzun gerçek anlamda gençlerimize sanata açılımlarını sağlayan bir işlev görmesini diliyorum." şeklinde konuştu.

Konsere katılan Adana Amerikan Konsolosluğu Kültür Basın Ataşesi Debra Lo ise, müzik severlerin cazı sevdiğini hissettiğini belirterek, "İzleyicilerin cazı çok sevdiğini düşünüyorum. Sanatçılarımız da, onlara cazı dinletmekten çok keyif alıyorlar. Her türlü kültürel etkinlikle bir köprü oluşturuluyor." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirilen İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Konser Salonun ilk etkinliği olan The Arı Roland Jazz Quartet Topluluğu konseri izlendi.
                A.B.D Adana Konsolosluğu ile üniversitemizin birlikte organize ettiği konserde performansları ve repertuarlarına aldıkları Türkçe parçalar ile izleyicilerin beğenisini toplayan grup üyeleri, İnönü Üniversitesi'nde bulunmaktan çok keyif aldıklarını söylediler.