Üniversitelerarası 1. Lig Basketbol Grup Birinciliği Müsabakaları Başladı 887 defa okundu

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Üniversitelerarası 1. Lig Basketbol Grup Birinciliği müsabakaları üniversitemizin ev sahipliğinde başladı.

Aksaray, Atatürk, Amasya, Cumhuriyet, Dicle, Gaziosmanpaşa, On dokuz Mayıs, Karadeniz Teknik ve İnönü üniversitelerinin bayan ve erkek takımlarının katıldığı birincilik müsabakaları açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Süheyla Ünal, daire başkanlarımız ve öğrencilerimiz katıldılar.

Törende konuşma yapan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu temsilcisi Ünal Aydoğan, İnönü Üniversitesinin sahip olduğu spor tesisleriyle Türkiye'nin diğer üniversitelerine örnek olduğunu ve 2009–2010 akademik yılında ev sahipliği yaptığı birçok organizasyondan dolayı aldığı ödülleri sonuna kadar hak eden bir üniversite olduğunu kaydetti. Sporun ve spor bilincinin üniversitelerde her geçen gün daha da yaygınlaştığını belirten Aydoğan, böylesine güzel organizasyonlarla üniversite gençliğinin sporla daha fazla ilgilenmelerini sağlamaya çalıştıklarını ifade ederek emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik ise yaptığı konuşmada üniversitelerini temsilen müsabakalara katılan öğrencilere seslenerek, yarışmalarda başarı kazanmanın önemli olması kadar, farklı üniversitelerden öğrencilerle kardeşçe yaşama ve bir araya gelerek güzel bir fotoğraf oluşturma bilincinin yerleşmesinin de önem arz ettiğini belirtti.

Açılış töreninin ardından 19–23 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Üniversitelerarası 1. Lig Basketbol Grup Birinciliği müsabakaları başladı. Açılış maçı Amasya ve Atatürk Üniversiteleri erkek basketbol takımları arasında oynandı.