İnönü Çocuk Üniversitesi Kuruldu 825 defa okundu

Türkiye'de, özellikle Malatya ili başta olmak üzere doğu ve güneydoğu illerinde 7–13 yaş grubu dâhilinde yetenekli öğrencilerin bilim insanı olarak yetişmelerine katkı sağlamak adına İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinin bir alt birimi olarak İnönü Çocuk Üniversitesi, İnönü Üniversitesi Senatosunda alınan kararla kuruldu.

Yetenekli öğrencilere çeşitli alanlarda zenginleştirilmiş, farklılaştırılmış ve bireyselleştirilmiş eğitim programları sunacak olan İnönü Çocuk Üniversitesi, uygulamalı laboratuar, atölye ve arazi çalışmaları gibi eğitici ve öğretici etkinliklerle de çocukların bilimsel gelişimine katkıda bulunacak. Hedef kitlesindeki öğrencilerden zekâ, yaratıcılık, sanat, liderlik kapasiteleri veya özel alanlarda yaşıtlarına göre yüksek düzeyde performans gösteren ve konunun uzmanları tarafından üstün yetenekli olduğu belirlenen öğrencilere yaşantısal bir eğitim vermeyi amaçlayan İnönü Çocuk Üniversitesi, öğrencilere yaşayarak, tanıyarak, yaparak öğrenme imkânı sunmayı ve bu öğrencileri sosyal, kültürel ve üretici bir birey olarak topluma kazandırmayı hedefliyor.
           Konuyla ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik şunları söyledi.