Turgut Özal Müzesi ve Özal Adına Düzenlenen Kongrenin Açılışı Yarın 1182 defa okundu

İnönü Üniversitesi'nin, büyük devlet adamımız ve hemşerimiz merhum Turgut Özal'ın anısını yaşamak ve yaşatmak adına hayata geçirdiği Turgut Özal Müzesi'nin açılışı yarın gerçekleştirilecek.
         15 Nisan 2010 Perşembe günü saat 13:30'da Turgut Özal Tıp Merkezi'nde açılışı gerçekleştirilecek olan ve merhum Turgut Özal'a ait çok özel eşyalar ve fotoğrafların da sergilendiği müze tamamlandı.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nin birinci katında oluşturulan müzede, birçok farklı eserin yanı sıra İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zakir Azizov tarafından yapılan  Turgut Özal'ın bronz heykeli de yer alıyor.

Hasta ziyaretine gelen bir çok vatandaşımızın bu kattan giriş yaparken karşılaşacağı Turgut Özal heykeli ve müzesinin henüz Türkiye'de bir benzeri yok.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Semra Özal ve Efe Özal'ın yanı sıra Turgut Özal'la mesaide bulunmuş devlet erkânının ileri gelenlerinin de katılacağı açılış törenine halkımızın yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Turgut Özal Müzesi'ni gezmek isteyen halkımız için aynı gün belediye otobüsleri şehir merkezindeki üniversite duraklarında saat 15:00'den itibaren hizmet verecektir.

Turgut Özal adına kongre

İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından, "Küresel Krizler ve Ekonomik Yönetişim" temalı Turgut Özal Uluslararası Ekonomi ve Siyaset Kongresi düzenlenecek.       Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezinde 15- 16 Nisan 2010 Perşembe günü saat 09:00'da başlayacak olan kongreye 145 adet bildiri sunulacak.
        Krizler ve Ekonomik Sistemler, Son Küresel Kriz - Sebep ve Sonuçlar,  Makro Ekonomik Dengesizlikler, Küresel Finansal Sistem ve Sorunlar, Muhasebe ve Finansal Düzenlemeler, Bölgesel Benzeşmeler ve Ayrışmalar, Erken Uyarı Modelleri , Krizden Çıkış Politikaları, Sürdürülebilirlik ve Yönetişim, Küresel Ekonomik Yönetişim, Kriz ve Yeni Uluslararası Siyaset gibi konuların ele alınacağı kongrenin çok sayıda saygın katılımcısı olacak.
         Kongrenin açılış konuşmalarını Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve London School of Economics'den Robert Wade yapacaktır. Ardında Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar ve Yapı Kredi Yatırım Genel Müdürü Ahmet Yıldırım konuşma yapacaklardır.
         Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim üyesi ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Çetin Doğan, kongre ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu: "Küreselleşme sürecinde ülkelerin bireysel çabalarının krizle mücadelede sınırlı bir etkiye sahip olduğu ileri sürülmektedir. Bu açıdan krizi önlemede ulusal ve uluslararası ekonomik aktörlerin işbirliğinin gerekliliği konusu tartışılmaktadır. İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenen bu kongre ile yurtiçi ve yurtdışından araştırmacı ve akademisyenlerin bir araya geleceği bir ortam oluşturularak küresel ekonomik krizlerin nedenleri, etkileri, çözüm önerileri ve ekonomik yönetişimin krizi önlemedeki etkinliğinin tartışılması amaçlanmaktadır.
Kongrede sunulacak olan Türkçe bildiriler "Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar" dergisi tarafından, dergi yayın kurulunun seçimi doğrultusunda, yayınlanacaktır. Sunulacak İngilizce bildiriler ise "American Journal of Economics and Business Administration" dergisi tarafından, dergi yayın kurulunun seçimi doğrultusunda özel sayı olarak yayınlanacaktır."

Yurt içi ve yurt dışından davetli konuşmacıların yanı sıra 145 adet bildiri sunulacak olan kongrenin özet programı aşağıdaki gibidir.

PROGRAM AT A GLANCE

PROGRAMA BİR BAKIŞ

15th April 2010 Thursday/15 Nisan 2010 Perşembe

09.00-09.30    Opening Ceremony / Açılış Töreni

Çetin DOĞAN (Congress Chair)

Recep GÜNEŞ (Dean, FEAS)

Cemil ÇELİK (Rector, Inonu University)

Ahmet ÇAKIR (Malatya Belediye Başkanı)

09.30-10.15    Durmuş YILMAZ (Opening Lecture I)

Governor, Central Bank of the Republic of Türkiye

10.15-11.00    Robert WADE (Opening Lecture II)

London School of Economics

Continuity or Discontinuity? After The Crisis, Business as Usual or A Reorganisation Of Capitalism?

11.00-11.15    Coffee Break / Kahve Arası

11.15-12.45    Opening Panel: İktisat Kuramında Denge ve Dengesizlik /Equilibrium and Disequilibrium in Economic Theory

Moderator: Erdem BAŞÇI (CBRT Deputy Governor)

Speakers / Konuşmacılar :

Sübidey TOGAN (Bilkent University)

İsmail SAĞLAM (TOBB ETU)

Mehmet YÖRÜKOĞLU (CBRT Deputy Governor)

12.45-13.30    Lunch / Öğle Yemeği (Özmurat Grup A.Ş.)

13.30 -15.00   Turgut OZAL Museum Opening Program / Turgut ÖZAL Müzesi Açılış Programı

15.00-16.30    Session I* / Oturum I*

16.30-17.00    Coffee Break / Kahve Arası

17.00-18.30    Session II / Oturum II

19.00-20.00    Dinner / Akşam Yemeği (Mayor of Malatya / Malatya Belediye Başkanı)

20.15-21.30    Concert of Music / Müzik Dinletisi

16th April 2010 Friday/16 Nisan 2010 Cuma

09.00-10.30    Session III / Oturum III

10.30-11.00    Coffee Break / Kahve Arası

11.00-12.30    Session IV / Oturum IV

12.30-14.00    Lunch / Öğle Yemeği (Governor of Malatya / Malatya Valiliği)

14.00-15.30    Session V / Oturum V

15.30-16.00    Coffee Break / Kahve Arası

16.00-17.30    Session VI / Oturum VI

17.30-18.00    Coffee Break / Kahve Arası

18.00-19.30    Session VII / Oturum VII

19.30-21.00    Dinner / Akşam Yemeği (Malatya Chamber of Commerce and Industry/

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası)

17th April 2010 Saturday/17 Nisan 2010 Cumartesi

Excursion Program / Gezi Programı

*Each session will be carried out as simultaneous parallel sessions in six different halls.

*Her bir oturum altı ayrı salonda eş zamanlı oturumlar biçiminde gerçekleştirilecektir.