Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik Habertürk TV`ye Konuk Oldu 955 defa okundu

Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, 27 Mart 2010 günü Habertürk TV kanalında Üniversite Medya programına konuk oldu. İnönü Üniversitesinde son dönemde yapılan bilimsel ve akademik yenilikleri ve gelişmeleri değerlendiren Prof. Dr. Çelik, üniversite kavramının dünya genelinde geldiği noktayı ele alarak Türkiye üniversitelerinin de dünyanın aldığı yeni şekle göre bilimsel, teknolojik ve akademik düzenlemeler yapması gerektiğini kaydetti. Her üniversitenin kendi öz kaynaklarını kullanarak yerelden evrensele ulaşacak bir vizyonla hareket etmesi gerektiğini kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Türkiye'deki üniversitelerin geleceklerinin parlak olacağını vurguladı.

Üniversitelerin ekonomik sorunları ve  çözümü konusunda tecrübe ve bilgilerinden istifade edilen, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün ekonomiden sorumlu Başdanışmanlığını yürüten hemşerimiz  Ahmet Ertürk ise Üniversite Medya programının ikinci konuğu oldu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ve Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün ekonomiden sorumlu Başdanışmanlığını yürüten hemşerimiz  Ahmet Ertürk'ün konuk olduğu ve Görkem İldaş Aşılıpınar'ın sunduğu Üniversite Medya programını izlemek için aşağıdaki videoyu tıklayınız.