İNOSAR Eğitimi Başladı 741 defa okundu

Üniversitemiz Rektörlüğüne bağlı birimlerde çalışan gönüllü personellerden oluşturulan 16 kişilik Arama ve Kurtarma Ekibinin ( İNOSAR) eğitimlerine başlandı.
          Başta İnönü Üniversitesi olmak üzere Malatya ile çevre il ve ilçelerde olabilecek afetlere müdahalede bulunabilecek yeterlilikte eğitim alacak olan personelimizin 17-19 Mart tarihleri arasında Sivil Savunma Uzmanlığımızca verilen teorik eğitimleri tamamlandı. Bu teorik eğitime ek olarak arama kurtarma araç ve gereçleri ile de pratik eğitimler alan personelimize ilerleyen günlerde Malatya il Sağlık Müdürlüğünce sertifikalı ilkyardım eğitimi ve Malatya Kızılay Şube Başkanlığınca çadır kurulumuna yönelik eğitimler verilecektir.