Geleceğin Bilim İnsanları Projelerini Sergilediler 803 defa okundu

TÜBİTAK-BİDEB tarafından 1968 yılından bu yana düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması üniversitemizin koordinatörlüğünde hayata geçiriliyor. TÜBİTAK'ın Türkiye çapında 12 Bölge Merkezinde düzenlediği yarışma, Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Fizik, Kimya, Matematik, Sosyoloji ve Tarih alanlarında yapılıyor. Bölge Merkezliğini Malatya'nın yaptığı yarışmaya Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Tunceli, Mardin ve Şanlıurfa illerinden toplam 279 proje başvurdu. 2009 yılında proje başvuru sayısının 236 olması yarışmaya katılımın her geçen sene daha da arttığını göstermesi açısından sevindirici bulundu. Projeler, bölgeye bağlı üniversitelerden ve farklı dallardan 26 kişilik bir jüri tarafından değerlendirildi ve 77 proje yarışmaya katılmaya hak kazandı. Yarışmaya katılmaya hak kazanan 77 proje Kongre ve Kültür Merkezimizde düzenlenen sergiyle bilim meraklılarının karşısına çıktı. Üç gün sürecek serginin açılışını Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İlhan İçen, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, il mülki ve idari amirleri yaptı. Başarılı ortaöğretim öğrencilerinin projelerini gezen ve bilgi alışverişinde bulunan heyet öğrencilere başarılarının devamını diledi. 23-25 Mart tarihleri arasında sürecek olan serginin ardından 26 Mart 2010 tarihinde Malatya Bölgesi Ödül Töreni Programı düzenlenecek ve Ankara finallerine gitmeye hak kazanan proje sahibi öğrencilere ve danışmanlarına ödülleri verilecek.