Öztürk: "Türkiye`de İngilizce Eğitimi Yaygınlaşıyor" 1252 defa okundu

İngilizce eğitimi alanında yayınladığı kitaplarıyla geniş kitleler tarafından tanınan Cesur Öztürk, "Günümüzde İngilizcemizi Nasıl Geliştirebiliriz" başlıklı konferansıyla üniversitemizdeydi.
          Hoca Ahmet Yesevi Salonumuzda düzenlenen konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik ve üniversite yönetimimizin yanı sıra öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kendisini, uzun yıllarını İngilizceye vermiş bir İngilizce öğretmeni olarak tanıtan Cesur Öztürk, konuşmasına dil eğitiminde Türkiye'nin ve dünyanın geldiği noktayı kısaca açıklayarak başladı. İngilizce eğitiminin Türkiye'de giderek yaygınlaştığını, küçük yaşlarda dil eğitimine başlamanın yararlarından Türkiye'nin de faydalandığını belirten Öztürk, dil eğitimi bağlamında İngilizce eğitiminde dikkat edilmesi gereken hususları irdeledi. Kendisini dinlemeye gelenlere hem günlük ve mesleki kullanıma hem de akademik İngilizce kullanımına ve sınavlara yönelik olarak pratik bilgiler veren Öztürk, başlangıç düzeyinden ileri seviyeye kadar, İngilizce eğitiminin her aşamasına yönelik faydalı bilgiler verdi. Her düzeyden İngilizce eğitimi alanlara, İngilizcelerini daha da geliştirmeleri adına neler yapabileceklerini de aktaran Öztürk, konuşmasını sonlandırdı.