İşçi Statüsündeki Personelimiz İçin Toplu İş Sözleşmesi Yapıldı 2145 defa okundu

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü ile Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası TEZ-KOOP-İŞ arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

İnönü Üniversitesinde işçi statüsündeki görev yapan personel için iki yılda bir defa yapılan toplu iş sözleşmesi ile iş sözleşmesinin yapılması, muhtevası ve sona ermesi ile ilgili hususları düzenlemek, işyerinde düzenli ve verimli çalışmayı sağlamak, üretimi artırmak, işverenin ve işçilerin hak ve menfaatlerini dengelemek, karşılıklı iyi niyet ve güvenle iş barışını sağlamak, taraflar arasında doğabilecek farklılıkları uzlaştırıcı yollarla çözümlenmesi amaçlandığı kaydedildi.

Rektörlük makamındaki protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Genel Sekreter Yardımcısı Birol Kılıçaslan, Personel Daire Başkanı Mustafa Gezer, Tez-Koop-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu üyesi M. Adem Can ve Tez-Koop-İş Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Pekgöz katıldı.