Bir Diplomat Olarak İsmet İnönü 2001 defa okundu

İkinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü, ölümünün 43'üncü yıldönümü nedeniyle Üniversitemizde düzenlenen "Bir Diplomat Olarak İsmet  İnönü" başlıklı konferans ile anıldı.

Hoca Ahmet Yesevî Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Rektör Danışmanı Doç. Dr. İlhan Erdem, akademik, idari personel ile öğrenciler katıldı.

"Bir Diplomat Olarak İsmet  İnönü" başlıklı konferansta konuşan Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim görevlisi Okt. Aykut Dönmez, İsmet İnönü'nün Türk İstiklal harbinin ünlü komutanı, Lozan Antlaşması'nın mimarı, Cumhuriyetin ilk başbakanı ve ikinci cumhurbaşkanı olduğunu söyledi.

İsmet İnönü'nün iyi bir asker, devlet adamı ve aynı zamanda tecrübeli bir bürokrat olduğuna değinen Okt. Dönmez konferansında, İsmet İnönü'nün hayatı, eğitimi, askeri başarıları, katıldığı savaş ve barış antlaşmaları ile devlet yönetimindeki başarılarından bahsetti.