Üniversitemiz Öğrencileri Halep ve Şehitlerimiz İçin Yürüdü 2394 defa okundu

İnönü Üniversitesi Öğrenci Konseyi, Halep'te yaşanan katliamı kınamak için "Halep Ölüyor, Üniversite Gençliği Yürüyor" yürüyüşü düzenledi.

İnönü Üniversitesi Bilgeler Yolu başlangıcında bir araya gelen öğrenciler ellerindeki dövizler ve Türk bayraklarıyla sloganlar atarak Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okuluna kadar yürüdü.

Burada grup adına bir açıklama yapan İnönü Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Kadir Batuhan Abakay, İstanbul Beşiktaş ve Kayseri'de yaşanan terör olaylarını kınayarak, şehitlerimizin vatanlarını korumak adına canını feda ettiğini söyledi.

Abakay, Halep'te katledilenlerin kendi vatandaşları olduğuna değinerek, "Analar bizim anamızdır. Günahsız çocuklar öz kardeşimizdir. Bu katliama sessiz kaldığımız sürece bu vebal hepimizin boynundadır. Asırlardır Müslümanların ve mazlumların umudu olan biz bu topraklara yeniden huzuru getirmek zorundayız." diye konuştu.

Yürüyüşe, İnönü Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ömer Çelik ile çok sayıda öğrenci katıldı.