Tıp Fakültesi Öğrencilerine Bilimsel Araştırma ve Proje Hazırlama Eğitimi 1604 defa okundu

İnönü Üniversitesi TÜBİTAK-2229 Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Projesi kapsamında  "Tıp Fakültesi Öğrencilerine Bilimsel Araştırma ve Proje Hazırlama Eğitimi" verildi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde verilen eğitim programına, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Durmuş, Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Suat Çetin, akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Rektör Prof. Dr.  Ahmet Kızılay, eğitim programının tıp fakültesi ve öğrencileri için önemli olduğunu belirterek, "Siz genç geleceğin doktorları, meslektaşlarımız için yönlendirici bir çalışma. Bu program için çok önemli bir koordinasyon ve çalışma yapıldı. Üniversitemizden ve diğer üniversitelerden programa katılan çok kıymetli hocalarımız sizlere tecrübelerini, bilgi, deneyim ve birikimlerini anlatacaklar. Bu çalışmalar çok kıymetlidir." diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin bu eğitimler konusunda çok aktif olduğuna değinen Rektör Prof. Dr. Kızılay, "İnönü Üniversitesi tıp öğrencileri bu faaliyetleri yürütüyor. Bilimsel Araştırma Topluluğu koordinesinde yürütülen bu ve benzeri çalışmalar aksatılmadan yapılmaktadır. Altı yıl önce kurduğum bu topluluk çalışmalarını o günden bugüne artarak sürdürmektedir." dedi.

Gerçekleştirilen programla ilgili bilgiler veren ve dört gün sürecek olan 'Tıp Fakültesi Öğrencilerine Bilimsel Araştırma ve Proje Hazırlama Eğitimi'nin önemine değinen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Durmuş, bu ve benzeri çalışmaların öğrenciler için son derece önemli olduğunu söyledi.

İnönü, İstanbul Cerrahpaşa, İstanbul, Trakya, Düzce, Van Yüzüncü Yıl, İstanbul Medipol ve Kayseri Erciyes Üniversitesinden öğrencilerin katıldığı ve dört gün sürecek eğitim programında, TÜBİTAK burs ve desteklerinin tanıtılması, bilimde sorgulayıcı ve problem çözdürücü düşünce, özgeçmiş ve cv hazırlama, proje-iş-zaman planı ve bilimsel araştırma etiği gibi konuların ele alınacağı kaydedildi.