Rektör Prof. Dr. Kızılay 1436 defa okundu

İnönü Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu tarafından düzenli aralıklarla yapılan "Usta Çırak Sohbetleri"nin bu defaki konuğu Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay oldu.

Kütüphane toplantı salonunki programa Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Genel Sekreter Prof. Dr. Hakan Erkuş ve öğrenciler katıldı.

Girişimcilik Topluluğu  Başkanı Tolunay Adıgüzel'in moderatörlüğünü yaptığı programda konuşan Rektör Prof. Dr. Kızılay, öğrencilik, hekimlik ve yöneticilik dönemi hakkında kısa bilgiler paylaştı ve bu süreçte edindiği tecrübe, deneyim ve gözlemlerini öğrencilerle paylaştı.

Tıp alanında tam bir usta-çırak ilişkisinin olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, bu alandaki disiplin ve hoca-asistan ilişkisindeki iletişimin diğer alanlarda da olması gerektiğini söyledi.

Program, öğrenciler tarafından yöneltilen soruları cevap ve karşılıklı sohbet şeklinde sürdürüldü. Alanında iyi bir hekim iken neden yöneticilik yapmak gibi zor bir görevi tercih ettiniz?" şeklindeki bir soru üzerine konuşan Rektör Prof. Dr. Kızılay, kendisi için en zor işin bazı hasta ameliyatları olduğuna değinerek, "gerçekten esas zorluk cerrahlıktır. Bazı ameliyatlar ömrümden 10 yıl götürdü. Hiçbir iş insanı yeniden sağlığına döndürmek için verdiğiniz mücadeleden daha zor değildir. Yöneticiliğinde kendisine göre zorlukları vardır. Yöneticilik daha geniş bir vizyon ve daha iyi bir ufuk ortaya koymayı gerekmektedir." dedi.

- "Bizim Beşeri Sermayemiz Gençler"-

İnönü Üniversitesinde eğitim ve öğretimde bilimsel alandaki üretime odaklanacaklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Kızılay, şöyle konuştu:

"Türkiyeyi gelecekte omzunda taşıyacak olan siz gençlersiniz. Sizler kendinizi iyi geliştirmelisiniz. Kendi alanınızda iyi yetişmeniz gerekir. Özellikle öğrencilik döneminde iyi yetişmek gerekir. Sosyal sorumluluk projelerinde yer alan sanat ve hobileriniz olmalı. Yeni nesli önyargısı en az olan gençler olarak görüyorum. Önyargısı az özgüveni yüksek olan bireylerin olması pozitif bir durumdur. Üç tane zenginlik saysam birincisi gençliğimiz. Bizim beşeri sermayemiz yani sizlersiniz. Dolayısıyla kendinizi iyi yetiştirmeniz gerekir. Özgüveniniz yüksek olsun ama altını dolduracak şekilde kendinizi geliştirin."

Rektör Prof. Dr. Kızılay, başarılı olmanın ilk şartının insanın sevdiği işi yapması olduğunu kaydederek, "Sevmiyorsanız o işten ayrılın. Bir işte kalmak istiyorsanız çalışmanız gerekir. Başka hiçbir yolu yok. Fırsatlarınızı daha iyi değerlendirin. Birisi sizin elinizden tutup bir yerlere getirir. Orada kalmak ve ilerlemek istiyorsanız çok çalışacaksınız. Bir yerlere gelmek için çok fazla okuyacaksınız." ifadelerini kullandı.

İletişimde beden dilinin önemli olduğunu anımsatan Rektör Prof. Dr. Kızılay, "İletişimi, sözlü iletişimin yanı sıra jestler ve mimikler yoluyla tamamlıyoruz. Öğrencilere güzel örmek olmamız gerekir. Sonradan girişimci olunmaz. Girişimcilik insanın özünde olan bir şeydir ve girişimci korkak olmaz." dedi.

Programın sonunda, Girişimcilik Topluluğu tarafından Rektör Prof. Dr. Kızılay'a plaket takdim edildi.