Öğrenciler İçin "Kariyeriniz ve Siz" Bilgilendirme Toplantısı yapıldı 888 defa okundu

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından AB desteği ile yürütülen DEZÖDES Projesi kapsamında gerçekleştirilen "Kariyeriniz ve Siz" konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan toplantıya, Rektör Danışmanı Doç. Dr. İlhan Erdem, KOSGEB Malatya İl Müdürü Murat Seki, İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Sosyal Danışma Uzmanı Abidin Özdemir, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda konuşan KOSGEB Malatya İl Müdürü Murat Seki, iş bulma konusunda nasıl davranılması gerektiği hakkında bilgiler verdi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Sosyal Danışma Uzmanı Abidin Özdemir de öğrencilerin yurt ihtiyacını karşılayan KYK'nın aynı zamanda üniversitelerden mezun olan öğrencilerin istihdamını kolaylaştırmak amacıyla çalışmaları bulunduğunu, DEZÖDES Kariyer Rehberliği eğitimlerinin de bunlardan biri olduğunu belirtti.

DEZÖDES projesinin amacının istihdam politikaları üzerinde çalışan diğer kurumlarla üniversiteler arasındaki iş birliğini güçlendirmek olduğuna değinen Özdemir, "Projeyle öğrencilerin iş gücü piyasasına ulaşmasını kolaylaştırmak istiyoruz. Ankara merkezli yürütülen proje ile Adana, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Malatya ve Samsun illerinde öğrencilere yönelik konferans ve çalıştaylar yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplantı, İŞKUR Meslek Danışmanı Mehmet Kaya'nın iş ve iş bulma konusundaki sunumu, Türkiye Ulusal Ajansı Gençlik Çalışanları Uzmanı Remzi Korukluoğlu'nun ise iş aramada yapılabilecekler hakkında verdiği bilgiler ile devam etti.

AB tarafından desteklenen ve 2 gün süren "Kariyer Rehberliği" programı kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), Türkiye Ulusal Ajansı ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) uzmanları tarafından yapılan oturumlarda iş fırsatları, işe başvururken dikkat edilmesi gereken hususlar, EUROPASS formatında özgeçmiş hazırlama, Avrupa Birliği'nden iş ve eğitim fırsatları ve nasıl girişimci olunabileceğine dair bilgiler paylaşıldı.