Mühendislik Fakültesi 1’inci Kariyer Günleri Etkinliği Yapıldı 1485 defa okundu

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Türkiye İş Kurumu Malatya İl Müdürlüğü tarafından "1. Kariyer Günleri" etkinliği yapıldı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İŞKUR Malatya İl Müdürü Vahap Toman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Adnan Hayaloğlu, Nokia Türkiye Ar-Ge birimi sorumlusu Hüseyin Gören, Runıbex Technology grubu kurucusu Fatih Özbağrıaçık, Malatya Teknopark Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Kocamaz, akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan ve sözlerine hain terör örgütü tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit olan polis ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyerek başlayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, bu menfur olayı gerçekleştiren terör örgütü ve destekçilerini lanetledi.

Terör saldırısında yaralananlardan durumları ağır olanların da olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, "İnşallah onlar da bir an önce sağlıklarına kavuşurlar. Bunu yapanları, yaptıranları ve bunların arkasındaki asıl güçleri lanetliyorum. Fakat onlara en güzel cevabı verecek olan siz gençler, bizler ve bu ülkenin 80 milyon insanıdır. Bunlara en güzel cevabı hızlı bir şekilde Türkiye'yi dünyanın en iyi, en güçlü ülkesi yaparak vermemiz gerekiyor." diye konuştu.

Bir ülkenin en önemli sermayesinin beşeri sermayesi olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Kızılay, "Bugünkü insan kaynağımız, beşeri sermayemiz asıl bizi, ülkemizi daha ileriye götürecektir. Siz değerli gençlerimiz bu ülkeyi geleceğe taşıyacaksınız. Bunun için de bugün buralardasınız. Dolayısıyla kendinizi çok iyi yetiştirmeniz gerekiyor. Pasif bir öğrencilik dönemi size de üniversitemize de yakışmaz. Dünyada kilit taşı konumunda iken ülkemiz gençlerinin çok dinamik olması gerekiyor. Çok çalışkan olmanız diğer ülkelerdeki gençlerden daha hızlı koşmanız gerekiyor. Geleceğimizi en iyi şekilde planlamamız gerekiyor. Siz çok iyi yetişirseniz, iyi bir kariyer planlarsanız ülkemiz için çok önemli yer tutar. Bunun için İŞKUR müdürümüze, mühendislik fakültemizin dekanı ve yardımcılarımıza, öğretim üyelerimize bu programı düzenledikleri için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

- "ÜNİVERSİTEDE İŞKUR OFİSİ AÇILACAK"-

Rektör Prof. Dr. Kızılay, hedeflerinin gençleri Türkiye ve dünyada en iyi iş imkânlarına yönlendirmek olduğunu kaydederek, konuşmasına şöyle devam etti: " İŞKUR'un üniversitemizde bir ofis açmasını istedik. İŞKUR'un değerli elemanları siz değerli öğrencilerimize sürekli koçluk yapsın. Size sahayı, piyasayı, sanayiyi, ticareti, özel ve devlet sektöründeki iş alanlarını anlatsın, sizi yönlendirsin. Siz onlardan danışmanlık hizmeti alın. Üniversitede kurulmasını istediğimiz sürekli bir ofis için İŞKUR'la diyaloglarımız devam edecektir. Dolayısıyla benim size tavsiyem, derse gelmeyen, gelip de dersin yarısında dersten çıkan, sınavda başarısız olan öğrenciler olmayın. Biz böyle öğrenciler istemiyoruz. Dinamik, ateş gibi öğrenciler olun. Kendi alanınızda kendinizi iyileştirin. Birlik beraberlik içinde ülkemizi ileriye taşımamız gerekiyor. Asıl sizden istediğim sağlam öğrenciler olun, kendinizi en iyi şekilde geliştirin. Ülkemiz sizin gibi gençlerin omuzlarında yükselecek. Biz bize düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Ben bireysel olarak da Türkiye'nin en iyi öğrencilerinden birisiydim. Dereceyle üniversiteye girdim ve dereceyle bitirdim. Tüm meslek hayatımda da yazmaya, okumaya bilimsel olarak da en ileri düzeyde olmaya gayret ettim. Ama sizlerin bizleri geçmeniz lazım. Boynuz nasıl kulağı geçerse siz yeni nesil genç öğrencilerimizin bizi geçmeniz gerekiyor. Sizin ülkeyi bugün ki noktadan çok daha ileriye götürmeniz gerekiyor. Hedefimiz dünyanın ilk 10'u, onlarca yıl sonra dünyanın bir numarası olmak. Ama bunlar çok çalışmayla olacak şeyler. Ancak çok çalışarak bunları başarabiliriz. Ben sizden ümitliyim."

İŞKUR Malatya İl Müdürü Vahap Toman da bu günün çok önemli bir gün olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Öğrenciyken bile çalışma hayatına dâhil olabileceğiniz bir program sunacağız size. Bugün sizinle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Siz bizim geleceğimizsiniz. Eğer aktaracağımız bilgiler size faydalı olabilecekse kendimizi çok mutlu hissederiz. Ülkemizdeki bu karanlık günlerin bir an önce geçmesini temenni ediyorum. Şehitlerimize de Allahtan rahmet diliyorum ve hepinize saygılarımı sunuyorum."

Mühendislik Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ali Adnan Hayaloğlu ise İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırında hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diledi ve gerçekleştirilen Kariyer Günleri etkinliği hakkında bilgiler verdi.

Konferansta Nokıa Türkiye Ar-Ge birimi sorumlusu Hüseyin Gören, teknoloji ve kariyer günleri konulu sunumunu yaptı.

İnönü Üniversitesi Malatya Teknopark Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Kocamaz ise teknopark ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Konferansın ardından İnönü Üniversitesi Türkiye Sac Assocıate Coordınators (IEEE) topluluğu tarafından oluşturulan standı gezen Rektör Prof. Dr. Kızılay topluluğun yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler aldı.