Üniversitemizde Bisiklet Dağıtımı Gerçekleştirildi 2164 defa okundu

Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İnönü üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu işbirliğiyle Toplumda Fiziksel Aktivitelerin Arttırılması Projesi kapsamında "Sağlık İçin Pedalla" sloganıyla 80 bisiklet dağıtımı gerçekleştirildi.

BESYO'da düzenlenen etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, Halk Sağlığı İl Müdür Yardımcısı Burak Yıldırım, BESYO Müdürü Doç. Dr. Cemal Gündoğdu, akademik, idari personel ile öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan Rektör Yrd. Prof. Dr. Nusret Akpolat, bisiklet dağıtımının toplumda son yıllarda obezitenin artması ve fiziksel aktiviteninde gittikçe azalması nedeniyle yaygınlaşan ve kronik bir sorun haline gelen obezite ile mücadele için Sağlık Bakanlığının başlattığı yerelde de Halk Sağlığı İl Müdürlüğünün organize ettiği etkinlik olduğunu ve bunun umut verdiğini söyledi.

Prof. Dr. Akpolat, üniversite üst yönetimi olarak özellikle bisiklet yolları yapımına önem verdiklerini  belirterek, "Şuan devam eden projemiz söz konusu. Bu projede üniversitemizin hemen hemen tüm birimlerine bisiklet ulaşımını sağlayacak bisiklet yolları projemiz var. Muhtemelen projemiz 2017 yılı içerisinde bitmiş ve hayata geçmiş olacak ve belli istasyonlar kuruluyor. Bu istasyonlarda yeterli sayıda bisikletler olacak. Bir öğrenci kendi fakültesinden sosyal tesislere gitmek istediğinde bu bisikletleri kullanarak sosyal tesislere, üniversitenin diğer birimlerine ulaşmak için kullanabilecek. Sloganımızda da olduğu gibi sağlık için pedallar basmayı sıklaştırmamız lazım" diye konuştu.

Programda konuşan Halk Sağlığı İl Müdür Yrd. Burak Yıldırım ise son zamanlarda gelişen teknolojik gelişmelerin insanları hareketsizliğe ittiğini kaydederek, "Bu hareketsizlik bizi obeziteye yönlendiriyor. Sağlık Bakanlığı olarak üzerimize düşen sorumluluğunda farkındayız. Bunun önüne geçebilmek için bir takım çalışmalar yapıyoruz. 2015 de sağlıklı hayat ve fiziksel aktiviteyi teşvik projesi başlattık. Proje kapsamında sağlıklı beslenme ve hareketliliğe teşvik programını yürürlüğe koyduk. Bu program kapsamında da başta bisiklet dağıtımı gerçekleştirmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından bisiklet dağıtımı yapıldı.