Üniversitelerarası Hentbol 2. Lig Grup Birinciliği Müsabakaları Yapıldı 989 defa okundu

Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından düzenlenen "Üniversitelerarası Hentbol 2. Lig Grup Birinciliği" müsabakaları sona erdi.

İnönü Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda düzenlenen açılış törenine, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cemal Gündoğdu, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Ömer Çelik, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, hentbol müsabakalarının dostluk ve kardeşlik içerisinde geçmesi temennisinde bulunarak, "Başarılı, güzel bir müsabaka olacağından eminim. Bu müsabakaya üniversitemizle birlikte 8 üniversitemiz katılmaktadır. Üniversitelerin öğrenci, sporcu,  yönetici ve antrenörlerini kutluyorum. Bu müsabakaların çok güzel geçeceğine inanıyorum. Misafir takımlarımızı üniversitemizde konuk etmekten onur ve mutluluk duyuyorum. Sporcularımıza başarılar diliyorum. Hepinizi sevgi ile selamlıyorum." diye konuştu.

İnönü, Adıyaman, Gaziantep, Yüzüncü Yıl, Siirt, Mersin, Dicle ve Batman Üniversitesinin katıldığı müsabakalarda bayanlarda 6 takım 84 sporcu, erkeklerde ise 5 takım 70 sporcu mücadele etti.

6-10 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen müsabakalarda bayanlarda Siirt Üniversitesi birinci, Dicle Üniversitesi ikinci, Gaziantep Üniversitesi üçüncü oldu. Erkeklerde ise Siirt Üniversitesi birinci, Gaziantep Üniversitesi ikinci, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi üçüncü oldu.