BESYO'da "3 Aralık Engelliler Günü" Programı 1117 defa okundu

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Programa Rektör Yrd. Prof. Dr. Nusret Akpolat, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cemal Gündoğdu, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Uzman Psikolog Aylin Aslan konferans verdi.

Engellilerin toplumun bir parçası olduğunu kaydeden Uzman Psikolog Aylin Aslan, "Engelli bireyleri normal insanlardan farklı görmek yerine onlara birçok konuda paydaş olmak ve sosyal yaşamda her birey gibi onlarla da aynı iletişimi kurmak önemlidir.  Onlara kırıcı ve kötü davranılmamalıdır. Aksine sıcak ve samimi duygularla yaklaşılmalıdır." dedi.

Engelli olmanın sosyolojik ve psikolojik boyutu hakkında detaylı bilgiler veren Uzman Psikolog Aylin Aslan, her bireyin hayatta karşılaştığı ve yaşadığı nice engellerin olduğunu, bunların üstesinden gelmek için ön yargılardan arınmanın önemine işaret etti.

Program, İnönü Üniversitesi öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini belirten slayt ve şiir sunumlarıyla sona erdi.