Üniversitemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı 3533 defa okundu

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi, "24 Kasım Öğretmenler Günü" nedeniyle kutlama programı düzenledi.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde devam eden Program, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Öğretmenliği Programı öğretim elemanlarının hazırladığı karma Resim Sergisinin açılışı ile başladı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Resim Sergisinin açılışına Rektör Vekili Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nusret Akpolat, Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Rektör Danışmanı Doç. Dr. İlhan Erdem, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Altay, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Daha sonra Büyük Salon'daki programa geçildi. Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Öğretim Görevlisi Faik İsrafiloğlu'nun yönettiği Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı Orkestra ve Korosu'nun konseriyle devam etti.

Programda konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu belirterek,"Tabi en önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. Çünkü bütün dünyaya baktığımızda, insanlık tarihine, uygarlık tarihine, ve medeniyet tarihine baktığımızda insana ne kadar değer verilmişse ne kadar yatırım yapılmışsa eğitime ve insana yapılan yatırım mutlaka geri dönüyor. Bu yatırım uzun vadede mutlaka karşılığını veriyor." dedi.

Prof. Dr. Baharçiçek, eğitimin yanında insan hakları ve demokrasinin de önemli olduğuna değinerek, konuşmasına şöyle devam etti: "Bunlar olmadan ilerleme, kalkınma, güçlenme söz konusu olmuyor. Burada tabi öğretmenin rolü önem kazanıyor. Eğitimin niteliği önem kazanıyor. Eğitim ne kadar nitelikliyse o kadar nitelikli insan yetişiyor. O açıdan öğretmene daha fazla değer vermek gerekiyor. Eğitimin kalitesini, niteliğini arttırmak ve öğretmen yetiştirecek kurumları desteklemek gerekiyor."

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Altay, öğretmenler günü ile ilgili bilgiler vererek öğretmenlik mesleğinin değerlerinden söz etti. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri, siyasi ve sosyal alanda bir çok yeniliği getirdiğini belirten Prof. Dr. Altay, "Millet mekteplerinin açılışı ve Atatürk'ün başöğretmeliği kabul tarihi olan 24 Kasım, 'Öğretmenler Günü' olarak kabul edilmiş olup o günden bu güne kadar her yıl kutlanmaktadır." diye konuştu.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Altay'ın konuşmasından sonra Eğitim Fakültesinde 25 hizmet yılını dolduran öğretim üyelerine palaketleri verildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Aydın'ın verdiği "Eğitim Sevgidir" başlıklı konferansı ile sona erdi.