Diş Hekimi Adayları Beyaz Önlük Giydi 1743 defa okundu

İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında "Beyaz Önlük Giyme Töreni" yapıldı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Baro Başkan Vekili Avukat Onur Demez, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selami Çağatay Önal, Malatya Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Hasan Doğandemir, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Cemal Koyunoğlu, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Öğrencilerin mesleğe ilk adımı fakülteyi kazanarak başladıklarını belirten Rektör Pof. Dr. Kızılay, Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olacak öğrencilerin mezun olduktan sonra hem Türkiye'ye hem de Malatya'ya çok iyi birer diş hekimi olarak fayda sağlayacaklarını söyledi.

Diş Hekimliği Fakültesinde okuyan öğrencilerin artık birer diş hekimi olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Kızılay, "Bu işi hocalarınızın sorumluluğunda yapacaksınız. İnşallah iki yıl sonra da diplomanızı alarak mesleğinizi en güzel şekilde icra edeceksiniz. Dolayısıyla bugünlere gelmenizde en büyük emeği olan anne ve babalarınızı, kıymetli hocalarınızı tebrik ediyorum. Nice diş hekimleri yetiştirmelerini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selami Çağatay Önal ise çok güzel bir gün idrak ettiklerini belirterek, "Hocalarımızın kendi deneyimlerini, tecrübelerini çocuklarımıza aktarması, onların faydalı birer fert olmaları konusunda çok önemlidir." dedi.

Prof. Dr. Önal, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasından bu yana sağlık anlamında çok mesafe kat edildiğini dile getirerek, şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti müreffeh bir ülke durumuna gitme yolunda çok hızlı bir seyir gösteriyor ve çok daha iyi olacağı konusunda hiçbir şüphemiz yoktur. Bu gün bizim için kutlu bir gündür."

Tören, 2016-2017 Akademik Yılında Diş Hekimliği Fakültesini yüksek puanla kazanan öğrenci ve dönem birincisi öğrencilerine hediyelerinin verilmesi, sonrasında ise 3. sınıf öğrencilerine beyaz önlük giydirilmesi ile tamamlandı.