Erasmus Mundus Ortak Yüksek Lisans Dereceleri Tanıtım Toplantısı Yapıldı 1418 defa okundu

İnönü Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi Proje Yönetim Ofisi tarafından Erasmus+ programlarından Erasmus Mundus Ortak Yüksek Lisans Dereceleri (Joint Master Degree) tanıtım toplantısı düzenlendi.

Süreyya Aybar konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İnönü Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Ekrem Atalan, İnönü Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi Projeler Ofisi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hulusi Binbaşıoğlu, enstitü müdürleri ile birlikte enstitülerin anabilim dalı başkanı, başkan yardımcıları ve üniversitenin yüksek lisans programı olan fakültelerinin bölüm başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dış İlişkiler Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Atalan, dış ilişkiler birimi ve faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, "Erasmus Plus'un çok sayıda farklı alanda projeleri var ama bizi ilgilendiren ve hemen yapabileceğimiz bir proje olduğunu düşündüğümüz için bu programı yaptık" diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Hulusi BİNBAŞIOĞLU ise yükseköğretim kurumlarının yurtdışı üniversitelerle birlikte ortak yüksek lisans programı açmasını sağlayacak olan Erasmus Mundus programını tanıttı.

Binbaşıoğlu, Erasmus programı denilince akla ilk gelenin öğretmen ve öğrenci değişimi olduğunu kaydederek, Erasmus'un  2014'ten itibaren isim değişikliğine gidilerek Erasmus Plus adını aldığını ifade etti.