İşadamı Beran Eczacılık Fakültesi Öğrencilerine Başarı Hikâyesini Anlattı 1759 defa okundu

İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen "Eczacılık Fakültesi Seminerleri" etkinliğinde Berko İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran konuştu.

Eczacılık Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Çiğremiş, Malatya Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Tahir Özelçi, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Tahir Özelçi, eczacılığın geçmişi ve bugünü, eczacıların iş hayatında karşılaştığı sıkıntı ve sorunlar hakkında bilgiler verdi.

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Çiğremiş ise konuşmasında, Fakülte olarak "Eczacılık Fakültesi Seminerleri" adıyla gerçekleştirdikleri ve geleneksel hale getirecekleri etkinliklerin ilkini yaptıklarını belirterek bu bağlamda Berko İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran ile öğrencileri buluşturduklarını ifade etti. Bu tür etkinliklerin arttırılacağını söyleyen Dekan Prof. Dr. Çiğremiş, "Eczacılık Fakültesi olarak, eğitim-öğretimin yanı sıra iş hayatında ve mesleğinde başarılı olmuş değerli isimleri öğrencilerimizle bir araya getirerek onların bilgi tecrübe ve deneyimlerinden faydalanmalarını sağlayacağız." dedi.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Berko İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran, her hangi bir meslekte başarılı olmak için cesaret, özgüven, azim ve çok çalışmanın önemli olduğunu ifade etti. Başarının sadece çok para kazanmak olmadığını vurgulayan Ecz. Beran, "Her başarının mutlaka ilgi çeken değişik ve uzun hikâyeleri vardır. Çünkü başarı, emek verilmeden kısa sürede elde edilen bir değer değildir. Kendinizi şimdiden AR-GE ye ve inovasyona verin. Mezuniyetimden sonra sadece eczacı olmalıyım demeyiniz. Mesleğinizin daha değişik alanlarında da başarılı olabilirsiniz ve bunun için hiçbir engel yoktur. İnsan hayatı çok uzundur ve azimle ilerlediğiniz yolda mutlaka sizlere bir yardım eli uzanır. Yeter ki bir hedefiniz olsun. Ulaşmak istediği hedef için korkmadan mücadele eden her insanın başarılı olacağını unutmayınız." dedi.

Hayatına eczacılık mesleği ile başladığını ancak hedefini hep yüksek tuttuğunu, bunun için zor ve meşakkatli bir geçmişinin olduğunu belirten işadamı Ecz. Berat Beran, kendisini ilgi ile dinleyen öğrencilere hayatından bazı kesitler aktardı.

Konferansın sonunda kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, "Öğrencilerimiz ve ben son derece faydalandığımız bir başarı öyküsü dinledik. Ülkemize önemli katkıları olan Berko İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran'ın verdiği kıymetli bilgilerin özellikle öğrencilerimiz için önemli olduğunu düşünmekteyim." dedi.

Katkılarından dolayı Berko İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran'a teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, hediyelerini takdim etti.