Ulusal Gazetecilerden Meslektaşlarına Öneriler 1392 defa okundu

Ulusal medyanın ekonomi yazarları tarafından İletişim Fakültesi öğrencilerinin yoğun katılımıyla söyleşi gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi'ndeki söyleşiye konuşmacı olarak,  Star Gazetesi Köşe Yazarı Sevil Nuriyeva, Sabah Gazetesi Köşe Yazarı  Şelale Kadak,  Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı İbrahim Ekinci, Akşam Gazetesi Köşe Yazarı  Şenay Köşdere, Dünya Basın Mensupları Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Elektrik Yüksek Mühendisi Bilgin Akbal, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Vahap Munyar, Malatya Time Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çetin katıldı.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan İbrahim Ekinci, gazetecilik mesleğinin hayata karışmak için önemli olduğunu belirterek, "Memleketin gidişatına yön vermek açısından önemli iki meslek vardır. Biri politika biri de gazeteciliktir. Çünkü gazeteciliğin temel görevi kamuoyu oluşturmaktır.  Gazetecilik mesleği haysiyetli ve namuslu yapılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Her basın kuruluşunun kendisine ait bir yayın politikası olduğunu dile getiren, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Vahap Munyar ise şöyle konuştu: "Bütün dünyada çerçeveyi çizme hakkın var ve siz bu adamın çizdiği çerçeveyi beğenirseniz onunla çalışırsınız, beğenmezseniz çalışmazsınız bu birinci kontroldür.  Diğerleri ise reklam verenler ve medya patronlarıdır."

Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Şelale Kadak da gazetecilerin yaptığı haberler ve çektiği fotoğraflarla bazı önemli konulara dikkat çekebildiklerini kaydederek, "Özge Can olayında yaşadık bunu. Bütün gazeteler ve toplum aynı anda birbirlerinin aynası olarak bu davayı o kadar iyi götürdü ki davanın sonuçlanması çok çabuk oldu. O yüzden gazetenin önemli bir kamuoyu oluşturduğunu düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı.

Star Gazetesi Köşe Yazarı Sevil Nuriyeva ise kendisinin aslında televizyon gazetecisi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Dış politika üzerine birçok ülkede program yaptım. Taraflı olmak veya sindirilmek meselesi sadece bizim ülkemize yönelik bir şey değil, tüm dünyada bu böyledir.  İnandığım bir haberin peşinden sonuna kadar giderim. İçi boş idealsiz bir gazeteciliğin anlam ifade ettiğine inanmıyorum.Birinin hoşuna giden bir şey başkasını rahatsız edebilir veya toplu halde kimsenin hoşuna  gitmeyebilir ama bu senin dünya görüşün istikametinde gerçekleşir."

Söyleşide, İnönü Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. İlhan Erdem, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Hasan Topbaş, Öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Barış Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Fatma Nisan,  Yrd. Doç. Dr. Eylem Şentürk Kara, Öğretim Görevlisi Yasemin Keskin Yılmaz ve öğrenciler yer aldı.