Demokrasi Şehitleri ve Kahramanlarına ithafen “Yurt Ahengi” Konseri 1342 defa okundu

Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu, Demokrasi Şehitleri ve Kahramanlarına ithafen  "Yurt Ahengi" konseri verdi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu ve İnönü Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan konser, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Konseri Vali Mustafa Toprak, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay,  Malatya Barosu Başkanı Av. Enver Han, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Prof. Dr. Nusret Akpolat, Genel Sekreter Prof. Dr. Hakan Erkuş,  Rektör Danışmanları  Doç. Dr. İlhan Erdem, Yrd. Doç. Dr. Cemal Koyunoğlu, akademik, idari personel ve çok sayıda öğrenci dinledi.

Etkinlik, saygı duruşu, İstiklâl Marşı'nın okunması ve 15 Temmuz gecesini anlatan kısa film gösterimi ile başladı.

Azerbaycan, Rumeli ve ülkemizin değişik yörelerine ait çok sayıda eserin seslendirildiği konseri, Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu Şefi Necmi Kıran yönetti.