Diriliş Ertuğrul Dizisi Oyuncularının Katıldığı Etkinliğe İlgi Büyüktü 2270 defa okundu

TRT ile İletişim Fakülteleri arasında yeni bir ortak zemin oluşturmak, akademi dünyası ve öğrencilerle TRT Akademi Dergisi etrafında yeni birliktelikler oluşturmak amacıyla düzenlenen "TRT Akademi Söyleşileri" etkinliği İnönü Üniversitesinde yapıldı.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen "TRT Akademi Söyleşileri" etkinliğinde "TRT Dizileri" konusu ele alındı.

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından organize edilen etkinliğe, Vali Yardımcısı Abdul Kadir Duran, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, TRT Genel Müdür Yardımcıları Erkan Durdu ve İbrahim Eren ile Diriliş Ertuğrul Dizisi Yapımcısı Mehmet Bozdağ'ın yanı sıra Diriliş Ertuğrul Dizisinde rol alan Nurettin Sönmez (Bamsı Beyrek), Cavit Çetin Güner (Doğan Alp) ve Celal Al (Abdurrahman Alp), akademik, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, diziden bazı anekdotlar paylaşarak diziye katkısı olan herkesi tebrik etti.  Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, "Diriliş Ertuğrul dizisi aslında bizim genetik kodlarımızın, toplumsal hafızamızın en önemli ve en iyi göstergesidir. Hepimizin gurur duyduğu anlamlı bir senaryodur. Bu millet ne tarihte ne de son örneğini gördüğümüz 15 Temmuz'da hainliğe, ihanete ve esarete geçiş vermemiştir. Bundan sonrada müsaade etmeyecektir. Diriliş Ertuğrul dizisi bu anlamda önemli bir görevi yerine getirmektedir." dedi.

TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu ise, "İletişim camiasında bir Malatyalı olarak bulunmaktan gurur duydum. Herkes için doğup büyüdüğü topraklar çok özeldir. Çünkü insan ekmek ve su kadar yaşadığı şehirlerden beslenerek kendisini inşa eder. Malatya deyince de gırtlağıma bir harf takılıyor ve aklımdan birçok şey geçiyor." dedi.

TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu'nun konuşmasından sonra söyleşilerini yapmak üzere TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, Diriliş Ertuğrul dizisinin senaristi ve yapımcısı Mehmet Bozdağ, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Babacan, dizi oyuncuları Nurettin Sönmez (Bamsı Beyrek), Cavit Çetin Güner (Doğan Alp) ve Celal Al (Abdurrahman Alp) davet edildiler.

Moderatörlüğünü İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Babacan'ın yaptığı oturumda konuşan TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, Türkiye'nin çok kültürlü bir yapısı olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: "Biz TRT olarak, çok kültürlü bir yapının üstüne milli bir kültür inşa etmek istiyoruz. TRT olarak asıl vazifemiz, yapmak istediğimiz milli kültürü inşa etmektir. Milli kültür de milli şuur ve milli bilince sebep olur. Ancak bu şekilde hem bölgede hem de dünyada egemen bir kültür ve egemen bir devlet olabiliriz."

Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcısı Mehmet Bozdağ ise tarihi bir konuya sahip olan dizide, dönemin şartlarını tüm gerçekliğiyle yansıtabilmek için ekip olarak çok çalıştıklarını, senaryo ve kostüm çalışmalarına yoğun mesai harcadıklarını anlattı.

Konuşmalarında, milli bilincin oluşmasında ve tarihimizin daha iyi anlaşılmasında önemli bir rolü olan ve izleyici kitlesiyle de bunu kanıtlayan "Diriliş Ertuğrul" dizinde rol almanın gurur verici olduğuna vurgu yapan dizi oyuncuları Nurettin Sönmez (Bamsı Beyrek), Cavit Çetin Güner (Doğan Alp) ve Celal Al'ın (Abdurrahman Alp) öğrencilerden gelen soruları yanıtladılar.

Etkinliğin sonunda konuk konuşmacılara katkılarından dolayı çiçek ve hediye takdim edildi.