‘Uluslararası Şehir ve Medeniyet Sempozyumu’ Sona Erdi 1004 defa okundu

'Uluslararası Şehir ve Medeniyet Sempozyumu' Sona Erdi.

İnönü Üniversitesi ile Yeşilyurt Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezinin birlikte düzenlediği "Uluslararası Şehir ve Medeniyet Sempozyumu" etkinliği gerçekleştirildi.

İran ve Hindistanlı bilim insanlarının yanı sıra, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden akademisyenlerin, bürokrat ve siyasetçilerin katılımıyla Kongre ve Kültür Merkezi'nde organize edilen sempozyum iki gün sürdü.

"Toplum ve Şehir" başlığı altında düzenlenen son oturumun ardından düzenlenen kapanış programına Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Porf. Dr. Ahmet Kızılay, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babacan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcıları, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Kent bilincinin öneminin kavratılması, medeniyet birikimlerinin gelecek nesillere doğru ve sağlıklı yönleriyle aktarılması hedefiyle altı aylık hazırlık döneminin ardından düzenlenen Uluslararası Şehir ve Medeniyet Sempozyumu'nun genel bir değerlendirmesini yapan Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gökhan Tuncel, anlamlı ve verimli bir sempozyumun düzenlendiğini ifade ederek "Şehir ve medeniyete ait birçok yaklaşım farklı yönleriyle ele alınmış oldu. Bu tür çalışmalar bizlere gerçek ile ideal arasında bir ilişki kurma, bu iki kavram arasındaki ilişkinin sonucunda eleştiri ve değerlendirme imkânı sunmuş oldu." dedi.

Sempozyumun paydaşlarından Yeşilyurt Kent Konseyi adına konuşan Genel Sekreter Necati Çobanoğlu ise, "Sempozyumu istediğimiz düzeyde ve anlayışta sonuçlandırdığımız için mutluyuz. Bizlere her alanda büyük destekler veren İnönü Üniversitesine ve akademisyenlere çok teşekkür ediyorum." dedi.

Sempozyumun altı aylık bir hazırlık döneminin ürünü olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: "İki gün çok yoğun bir süreç yaşadık, tabii ki bu sempozyumun oluşmasında da çok yoğun bir çalışma söz konusu oldu. Düzenleme Kurulu yoğun bir çalışmanın ardından deneyimleri ve birikimleri üst seviyede olan isimleri bir araya getirerek çok güçlü bir sempozyumu bizlere hazırladılar. Çok faydalı bir sempozyum olduğu kanaatindeyim." şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, iki gün boyunca çok faydalı bir sempozyum atmosferi yaşadıklarını ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi: "Çok güzel bir sempozyum olduğuna eminim.  Üniversitemizdeki hocalarımızı ve kendi ekibiyle bu anlamı ve değerli sempozyumu uzun bir çalışma döneminin ardından gerçekleştiren Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat'ı tebrik ediyorum.  Bizim işimiz bilimsel toplantılar yapmaktır, orda dinlemek ve konuşmaktır.  Bu tür bilimsel toplantılar, şehrimize değer kattığına ve şehri üniversite ve akademi ile buluşturduğuna göre bu tür etkinliklerin devamı gelecektir. Sempozyumun kitaplaşması ve kayıtlara geçmesi önemlidir. Bunlar da mutlaka yapılacaktır."

"Uluslararası Şehir ve Medeniyet Sempozyumu" Kongre ve Kültür Merkezi önünde çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.