Girişimcilik Konferansı 805 defa okundu

Kısa adı İKMEP olan 'İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi' tarafından desteklenen  Malatya Valiliği, İnönü Üniversitesi, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Malatya İŞKUR Müdürlüğü, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin işbirliğiyle, girişimcilik konferansı düzenlendi.

24 Şubat Çarşamba günü Belediye Konferans Salonunda gerçekleşen konferansın açılış programında Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, YÖK Temsilcisi Yard. Doç. Dr. Celal Aslan, Milli Eğitim Bakanlığı Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanı Prof.Dr. Mahmut Tuncel, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ülkemiz ve ilimizde girişimcilik ruhunun yayılması ve  insanlarımıza kazandırılması konusunda kısa birer konuşma yaptılar.

Kurumlararası işbirliği ve girişimcilik ruhunun okul öncesi eğitimle başlaması gerektiğini vurgulayan  İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik konuşmasında şunları ifade etti: "Önemli olan lafın güzelini değil işin güzelini yapmaktır. İnönü Üniversitesi olarak bu anlatılanlara paralel olarak bu sene üniversitemizin akademik yılı açılışını TOBB Başkanı Dr. Rifat Hisarcıklıoğlu'na yaptırdık. Bu da Türkiye'de üniversitelerin yönünü yerleştireceği insanların sadece teorik söylemlerden kurtularak pratik eylemlere  geçen insanların yetiştirilmesi  gerektiğinin bir tezahürüdür. Yine bu proje kapsamında geçtiğimiz hafta ilimizin sanayicileriyle Meslek Yüksek Okulumuzda bulunan CNC Tezgahlarını nasıl ortak kullanabileceğimiz konusunda  bir çalışma yaptık. Bunun ilk tezahürü Malatya'da bulunan ve cerrahi aletler üreten bir firma ile işbirliği yaparak dışarıda çok pahalıya satılan bir takım cerrahi aletleri daha ucuza mal edebilecek bir örnek girişim ortaya çıkmasıdır. Şimdi bu tür işlerle ilgilenmek durumundayız. Girişimciliği, okul öncesinden başlayarak yaymak durumundayız. 2. Dünya savaşı öncesi kültürle, politikayla, anlayış ve algılamalarla Türkiye'yi refah ülkesi haline getirmeye gücümüzün yetmediğini anladık. O halde girişimcilik ruhunu geliştirmemiz lazım. Üniversite olarak bu konuda ilgili fakülte ve  birimlerimizin pratik çözüm üreten çalışmalarıyla  ülkemize ve insanlarımıza model olması için önemli gayretler gösteriyoruz. İlimizdeki tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte yeni bir anlayışın ülkemizde hakim olması için hepimizin üzerinde ağır bir sorumluluğun bulunduğunun bilincindeyiz. Bu  konuda çalışmalara hep beraber devam edeceğiz."

Açılış konuşmalarının ardından geçilen oturumlarda; hedef kitlesi olarak işgücü piyasasına nitelikli eleman yetiştiren tüm mesleki eğitim kurumları yönetici ve eğitimcileri, üniversite öğrencileri, yeni mezun gençler ve iş aramakta olan kişiler belirlenirken, düzenlenen konferanslarda eğitim boyutunda girişimcilik ruhunun kazandırılması için yapılması gerekenler, işgücü piyasası açısından girişimci insanlarımıza sunulan fırsatlar, piyasada karşılaşılan güçlükler, kurumsal destekler, yapısal kurum ve kuruluşların genç girişimcilere vereceği destekler gibi konular ele alındı.