Üniversitemizde “Göğüs Cerrahinde Yenilikler” Sempozyumu Yapıldı 685 defa okundu

İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde "Göğüs Cerrahinde Yenilikler" sempozyumu yapıldı.

24-25 Eylül 2016 tarihlerinde İnönü Üniversitesi Kalegöl Otel'de gerçekleştirilen "Göğüs Cerrahinde Yenilikler" başlıklı sempozyuma Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Türk Göğüs Cerrahisi Başkanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Prof. Dr. Akın Kuzucu ve alanında uzman çok sayıda bilim adamı katıldı.

"Göğüs Cerrahinde Yenilikler" sempozyumuna ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Akın Kuzucu, sempozyumun başarılı geçmesini temenni ettiler.

Çok sayıda oturumun yapıldığı sempozyumda, VATS Timektomi Uygulamaları, Robotik Cerrahi Açısından Göğüs Cerrahisi, Torakoskopi Girişimlerde Yenilikler, Endoskopik Özofagus Uygulamaları, Kemoembolizasyon Uygulamaları, Diyafragma Pace Uygulamaları, KOAH Hastalarında Valf ve Coll Uygulamaları, EBUS Uygulamaları ve Göğüs Cerrahisi Açısından Yeri, Türkiye'de Göğüs Cerrahisi Uzman ve Asistan Planlaması başlıklı sunumlar yapıldı.