Rektör Prof. Dr. Kızılay: Üniversite-Şehir İlişkisine Önem Vereceğim 1269 defa okundu

"Yeşilyurt Kent Kimliği Çalıştayı"nda konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektörlük görevi süresince üniversite-şehir ilişkilerine çok önem vereceğini belirtti.

Yeşilyurt Belediyesinin organize ettiği ve Yeşilyurt Kent Konseyi ile İnönü Üniversitesinin katkı sunduğu "Yeşilyurt Kent Kimliği Çalıştayı" yapıldı.

Anemon Malatya Otel'de gerçekleştirilen çalıştayın açılış programına Vali Mustafa Toprak, Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı H. Uğur Polat ve çok sayıda davetli katıldı.

Çalıştay,  Vali Mustafa Toprak, Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ve Yeşilyurt Belediye Başkanı H. Uğur Polat'ın yaptığı konuşmalar ile başladı. Şehirlerin kent kimliğinin oluşturulmasının önemine değinen konuşmacılar, bir kentin; tarih, kültür, ekonomik ve turistik değerlerinin ön plana çıkartılarak geleceğin inşasının bu değerler ışığında yapılmasının daha anlamlı olacağına vurgu yaptılar. Ayrıca Şehrimizin kent kimliğinin oluşturulmasında İnönü Üniversitesinin önemli bir rolünün olacağına değindiler.

Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektörlük görevi süresince üniversite-şehir ilişkilerine çok önem vereceğini belirterek, "Kısa bir süre önce yöneticiliğini devraldığımız üniversitemizin temel yönetim ilkelerinden biri; şehrimizin ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu hemen her alanda katkı sağlamak, fayda üretmek ve etkili bir iletişim süreci içinde olmaktır. Zira "Bilgi Çağı" nda, bilginin üretilmesi, ilgili bütün paydaşlara geliştirilmesi, bilimsel ve toplumsal ölçekte fayda üretmesi büyük ölçüde üniversitelerin sorumluluğunda yer almaktadır. Bu sorumluluğumuzun bilinci ile şehrimiz ve şehrimizdeki bütün kurum ve kuruluşlarıyla çalışmaya, hizmet üretmeye en üst düzeyde önem vermekteyiz. Bu kapsamda bugün ev sahipliğini Yeşilyurt Belediyesinin yaptığı "Kent Kimliği Çalıştayı" ve önümüzdeki günlerde yine belediyemiz ve üniversitemiz öğretim üyelerimizin katkısıyla gerçekleştirilecek "Uluslararası Şehir ve Medeniyet Sempozyumu" gibi daha bir çok çalışmayı belediyelerimiz ve diğer kurumlarımızla yürütmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.