Uluslararası Yapay Zekâ ve Veri İşleme Sempozyumu Yapıldı 706 defa okundu

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından organize edilen "International Artificial Intelligence and Data Processing Symposium (IDAP'16)" adlı sempozyum yapıldı.

17-18 Eylül 2016 tarihlerinde Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sempozyuma alanında uzman çok sayıda yerli ve yabancı bilim adamı katıldı.

Sempozyumunun açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Ali Karcı, ev sahipliğini yapmaktan memnuniyet duydukları sempozyumun verimli ve başarılı geçmesi temennisinde bulundular.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinin 4 farklı salonunda paralel oturumlar şeklinde gerçekleştirilen sempozyumda 109 bildirinin sözlü olarak sunulduğu kaydedildi.

Akademik camiada saygın bir konuma taşınması ve bölgede yapılacak akademik çalışmalara öncülük etmesi amacıyla düzenli olarak her yıl yapılması planlanan sempozyumun verimli geçtiği belirtildi.