Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın 2016-2017 Akademik Yılı Mesajı 1590 defa okundu

Saygıdeğer Öğretim Elemanları, Değerli İdari Personelimiz ve Sevgili Öğrenciler,

41 yıllık bir geçmişi olan, birçok alanda önemli başarılara imza atan İnönü Üniversitesi, yeni yönetimle 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında yeni hedeflere doğru ilerleyecektir.

Ülkemiz, 15 Temmuz'da haince kalkışılan darbe girişiminden, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, kahraman halkımız ve güvenlik güçlerimizin takdire şayan direnişi ile çıkmayı başarmıştır. Bu durum, devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte hepimizin vatanımıza ve milletimize karşı olan sorumluluklarını daha da arttırmıştır. Bu coğrafyanın fertleri olarak farklılıklarımızı bir kazanım kabul edip ortak payda ve  insani değerlerle vatanımızı, ülkemizi ve Üniversitemizi en üst noktaya taşımak zorundayız.

Değerli mesai arkadaşlarım,

Bizler için son derece önemli, geleceğimiz olan öğrencilerimizi hayata hazırlarken bizlere büyük görevler düşmektedir. Geleceğimizi hazırlarken sadece ders bağlamında değil dersler dışında da onlara zaman ayırarak farklılıkları zenginlik olarak gören, evrensel ve milli değerlerine bağlı, araştırma becerilerine sahip, özgür ve demokrat bireyler yetiştirme konusunda da gayret göstermeliyiz. Bilişim teknolojisinin büyük bir hızla gelişim ve değişim gösterdiği günümüzde, dar bir çerçeveden bakmak yerine daha vizyonel ve yeniliklere açık olmalıyız. Öğrenci merkezli bir üniversite anlayışıyla öğrencilerle iletişim kanalları her zaman açık, kolay ve doğrudan ulaşılabilir olmaya gayret göstermeliyiz.

Sevgili öğrenci kardeşlerim,

Üniversiteler; ülkemiz ve dünya sorunları ile ilgilenen, onlara çözüm arayan, özgür düşünen bireyler yetiştiren, vizyonunuzu arttıracak ve yüksek becerilerle donatacak kurumlardır. Üniversite olarak gayemiz; sağlıklı düşünen, dünyadaki değişimlere ayak uydurabilecek niteliğe ve birçok konuda fikir yürütebilecek sosyal kişiliğe sahip, ülkesine ve milletine bağlı birer birey olarak yetişmenizi sağlamaktır.

Başarılı öğrencilerin Üniversitemizi tercih etmesi özendirilerek ulusal - uluslararası öğrenci ve öğretim elemanı değişim programlarından (Erasmus, Farabi, Mevlana gibi ) daha çok öğrenci ve öğretim elemanının yararlanması sağlanacaktır.

Öğrencilerin zihinsel olarak rahatlamasına ve kendisini başka alanlarda da göstermesi adına, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler desteklenerek çoğaltılacaktır. Öğrencilerimiz; tiyatro, sinema, şiir vb. sanatsal etkinliklerde aktif katılımcı olacak; havacılık, dağcılık, yüzme, tenis vb. branşlarda istediği sportif faaliyeti yürütebilecek; halk oyunları, tarih, girişimcilik vb. konularda ise kültürel olarak kendini ifade etme şansı bulacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 2016-2017 Akademik Yılının Üniversitemize,  vatanımıza ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum.

Prof. Dr. Ahmet KIZILAY