16. Ulusal Kromatografi Kongresi Yapıldı 1722 defa okundu

İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleşen 16. Ulusal Kromatografi Kongresi yapıldı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kongrenin açılış törenine Rektör Vekili Prof. Dr. Abdülkadir  Baharçiçek, Rektör Danışmanı Doç. Dr. İlhan Erdem, Malatya Büyükşehir Belediyesi  Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı  Ziya Kesiriklioğlu, Eczacılık Fakültesi  Dekanı  Prof. Dr.Yılmaz Çiğremiş, Kromatografi  kongreleri Eş Başkanı  Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil Denizli ve çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

Açılış töreninde düzenleme kurulu adına konuşan Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Selim Erdoğan: " İlk defa 1999 yılında Kırıkkale Üniversitesinde Sayın Prof. Dr. Adil Denizli hocamız tarafından düzenlenen Ulusal Kromatografi Kongresi'nin on altıncısına İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi olarak ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz.  Bu kongrede 6 çağrılı konuşma, 32 sözlü sunum ve 72 poster sunumu olmak üzere toplam 110 bildiri sunulacaktır.   Ülkemizin 36 farklı üniversitesi ve 9 farklı kurumundan toplam 182 katılımcı kongremize şeref vermiştir." dedi.

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Çiğremiş, kongrenin bilimsel anlamda birçok fikir ve projelerin gelişmesine zemin hazırlayacağını, bilim insanlarının tanışmasına vesile olacağını belirterek kongrenin düzenlenmesinde emek ve katkılarını esirgemeyen başta kongre onursal başkanı İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'a, Kongre Düzenleme Komitesine, Malatya Büyükşehir ve Battalgazi Belediyelerine teşekkürlerini ifade etti.

Rektör Vekili Prof. Dr. Abdülkadir Baharçiçek de 15 Temmuz sürecinden sonra yapılan bu organizasyonun, ülkemizin kendi gündemine dönmesinin bir göstergesi olması açısından da oldukça önemli olduğunu belirterek sempozyuma emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

31 Ağustos 2016 - 2 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılan kongrede çok sayıda sözlü ve poster sunumu yapıldı.